Meny

Russisk reaksjon mot USAs sikkerhetsrådgiver

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice har uttalt seg om Russland og Ukraina på en måte Russland ikke synes noe om. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, som har advart Russland mot å sende soldater til Ukraina, bør heller gi råd til sin egen ledelse, ifølge Russlands utenriksdepartement.

President Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Susan Rice sa søndag at om Russland sender soldater til Ukraina, vil det være «en alvorlig feil». Mandag kom reaksjonen fra en anonym kilde i russisk UD.

– Vi har sett ekspertvurderingen til Susan Rice, som er basert på gjentatte amerikanske intervensjoner mange steder i verden, særlig der USAs administrasjon mener at vestlige normer er truet eller der regjerende regimer altfor klart begynner å skli ut av kontroll, sier kilden til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

– Vi mener den nåværende presidentrådgiveren bør gi dette rådet om det feilaktige i å bruke makt til USAs ledelse neste gang USAs ledelse vurderer en intervensjon, avslutter vedkommende.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus