Meny

Ryktene sier at Kim Jong-uns kone er gravid

ER RI GRAVID? Løse klær og mulig vektoppgang har ført til rykter om at Kim Jong-un og kona Ri Sol-ju (til venstre) venter sitt andre barn. Her under et arrangement 16. februar. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antrekkene til den nordkoreanske lederens kone har gitt næring til rykter om at hun er gravid. Kim Jong-un ønsker seg en sønn som kan arve tronen.

Ved en anledning nylig viste Kim Jong-uns kone Ri Sol-ju seg offentlig i en kjole som ligner den hun hadde på seg like før hun fødte parets datter.

Ved en annen anledning stilte hun i vide klær og så ut som om hun hadde lagt på seg.

– Det har i flere uker versert rykter om at Ri er gravid igjen, sier professor Toshimitsu Shigemura, som er Nord-Korea-ekspert ved Waseda universitetet i Tokyo, til The Telegraph.

– Utenkelig med kvinnelig leder

Han sier at det ikke ville være noen overraskelse om ryktene stemmer, for Kim Jong-un trenger en sønn som kan arve tronen i dynastiet, som har styrt Nord-Korea siden hans bestefar Kim Il-sung tok makten.

– Det er helt utenkelig at en datter kan ta over lederskapet, så kona hans må føde en sønn, sier professoren videre.

Les også: Her er Kim Jong Uns ferske propaganda-plakater

Mindre synlig

Ri har også vært mindre synlig i offentligheten de siste ukene, akkurat som hun var da hun var gravid for første gang.

Ingen bilder av parets datter har så langt blitt offentliggjort, noe ekspertene forklarer med at landet er inne i en tre år lang sørgeperiode etter at Kims far Kim Jong-il døde i desember 2011.

Forrige uke kom en FN-rapport som viste at Kim Jong-un har brukt store summer på luksusvarer siden han kom til makten.

Ifølge rapporten brukte den nordkoreanske regjering og dens øverste leder rundt 3,9 milliarder norske kroner på luksusvarer bare i 2012.

Les mer om Kim Jong-uns dyre vaner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus