Boustedt raser mot IOK

Nicklas Bäckström skal ha avgitt en positiv dopingprøve. Foto: NTB Scanpix
Nicklas Bäckström skal ha avgitt en positiv dopingprøve. Foto: NTB Scanpix

Sveriges ishockeylandslags manager Tommy Boustedt er svært kritisk til IOKs håndtering av Nicklas Bäckströms positive dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Timingen er bedrøvelig. De gjorde testen onsdag, og normalt får man beskjed om positive prøver innen 48 timer. Det ville vært fredag, sa han på en pressekonferanse søndag.

To timer før finalen fikk Sverige beskjed om at Bäckström hadde avgitt positiv prøve.

– Jeg tror det var en politisk avgjørelse. De ventet til det ville få stor effekt. De ville vise hele verden at de tar fatt i dopingproblemet og ville ha et eksempel på at de er ute etter fuskere. Men Nicklas er ingen fusker, sa han.

Boustedt kalte det «justismord» og sa at saken bør få et juridisk etterspill.

– En av våre beste ishockeydager er blitt ødelagt. Kanskje saksøker vi IOK, sa han.

Etterspill

– Jeg er iallfall sikker på at Nicklas og hans advokater kommer til å gjøre noe. Det er åpenbart noe som bør tas videre juridisk, sa han.

– Nicklas spilte med åpne kort og fortalte før han tisset i boksen hva han hadde brukt, og at det var utskrevet av lege.

Boustedt fortalte at både han og Bäckström gråt da det ble klart at 26-åringen ikke fikk spille. Han framholdt at pseudoefedrin ikke er noe prestasjonsfremmende stoff.

– Nicklas har rent mel i posen. Dette er ikke doping, men medisinering. NHLs og NHLPAs (spillerforeningens) folk er utrolig opprørt. De mener dette er amatørmessig håndtert, sa han.

NHL-nei?

Han tror Bäckström-saken kan få konsekvenser for NHL-spilleres videre deltakelse i OL.

– NHL består av 30 klubber. Ti synes det er bra å være med i OL, ti er mot det og ti pleier å være på vippen. Dette gir motstanderne vann på mølla i synet om at OL er amatørmessig, synes han.

NHL-spillere har deltatt i OL hver gang siden 1998, men ingen avgjørelse er tatt med tanke på 2018.

– Dette ødelegger også for det ordentlige antidopingarbeidet. De har skutt utenfor mål.

Personvernpolicy