Meny

To norske elever omkom i Kenya

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To norske elever fra Valdres Folkehøgskule omkom etter en trafikkulykke i Nanyuki i Kenya lørdag. Åtte personer er fraktet til sykehus.

En minibuss med 11 personer av en gruppe på 20 personer fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki i Kenya, melder VG.

Folkehøyskoleelevene har tatt inn på et hotell i byen Nanyuki, skriver NRK.

Pårørende informert

Rektor ved Valdres Folkehøgskule bekrefter overfor avisa at to elever er omkommet i trafikkulykken, og at pårørende er informert.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke, hvor elleve av våre elever er innblandet. Åtte er på sykehus for behandling med moderate skader, alle er ved bevissthet. To elever er omkommet og én er fysisk uskadd, sier Rindal.

Rindal ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på de to som er omkommet.

Én lærer og én lokal representant var sammen med elevene i minibussen.

– Vi har et kriseberedskapsteam på fem stykker her. Presten fra Sjømannskirken skal ivareta omsorgssituasjonen. UD er varslet, og tre personer er på vei ned for å bistå elever og ansatte. De er ventet til Kenya i søndag, sier Rindal.

Kriseteam på vei

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NRK at de har blitt varslet om en alvorlig trafikkulykke i Kenya der nordmenn er involvert.

De som var involvert i ulykken skal ha blitt fraktet til et lokalt sykehus.

Et kriseteam fra UD og en prest fra Sjømannskirken er på vei for å bistå elever og ansatte.

Den norske ambassaden i Nairobi har kontakt med gruppen.

Drev bistandsarbeid

Ifølge det kenyanske nyhetsbyrået Standard Media mener kenyansk politi at lastebilsjåføren mistet kontroll over kjøretøyet og havnet i motsatt kjøreretning, skriver NRK.

Ungdommene er elever ved bistandslinjen ved Valdres Folkehøgskule. Gruppen fra folkehøyskolen dro fra Norge 12. februar for å reise til Kenya og Tanzania og drive med blant annet friluftsliv og bistandsarbeid, i tillegg til fjellklatring i Mount Kenya ved Nairobi.

Folkehøyskoleelevene skulle etter planen være tilbake til Norge 6. mars.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus