Rune Øygard dropper klage

KLAGER IKKE: Rune Øygard ønsker ikke å anke overgripsdommen til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Foto: NTB scanpix
KLAGER IKKE: Rune Øygard ønsker ikke å anke overgripsdommen til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Foto: NTB scanpix

Ønsker ikke å klage saken til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard står fortsatt fast på at han er uskyldig dømt for å ha hatt seksuell omgang med ei jente da hun var under 16 år.

Da han i september fikk historisk streng straff i Høyesterett uttalte Øygard at han ville anke saken til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Nå melder Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, at han dropper klagen.

– En slik klagesak er ressurskrevende og prosessen er veldig lang. Han opplyser at han vil bruke alle krefter og ressurser på å renvaske seg i stedet. Med det mener han at han ønsker å kjempe for å få saken gjenopptatt i Norge, sier Larsen til Dagbladet.

Les også: Øygard flyttet til mer åpen soning

Bistandsadvokaten til den fornærmede jenta i rettssakene mot Øygard, Nina Emilie Braathen Hjortdal, forteller at det er klokt å legge saken bak seg.

– Jeg mener denne saken er veldig grundig behandla gjennom samtlige rettsinstanser. Min klient er best tjent med å gå videre, samtidig har hun vært forberedt på dette, sier hun.

Øygard ble i Høyesterett også dømt til å betale en oppreisningserstatning til den fornærmede jenta på 120.000 kroner.

Den tidligere ordføreren i Vågå soner nå overgrepsdommen på to år og tre måneders fengsel på høysikkerhetsavdelingen i Ullersmo fengsel på Kløfta utenfor Oslo.

Les også: Rune Øygard har startet soningen

Personvernpolicy