Meny

Rune Øygard dropper klage

KLAGER IKKE: Rune Øygard ønsker ikke å anke overgripsdommen til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsker ikke å klage saken til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard står fortsatt fast på at han er uskyldig dømt for å ha hatt seksuell omgang med ei jente da hun var under 16 år.

Da han i september fikk historisk streng straff i Høyesterett uttalte Øygard at han ville anke saken til den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Nå melder Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, at han dropper klagen.

– En slik klagesak er ressurskrevende og prosessen er veldig lang. Han opplyser at han vil bruke alle krefter og ressurser på å renvaske seg i stedet. Med det mener han at han ønsker å kjempe for å få saken gjenopptatt i Norge, sier Larsen til Dagbladet.

Les også: Øygard flyttet til mer åpen soning

Bistandsadvokaten til den fornærmede jenta i rettssakene mot Øygard, Nina Emilie Braathen Hjortdal, forteller at det er klokt å legge saken bak seg.

– Jeg mener denne saken er veldig grundig behandla gjennom samtlige rettsinstanser. Min klient er best tjent med å gå videre, samtidig har hun vært forberedt på dette, sier hun.

Øygard ble i Høyesterett også dømt til å betale en oppreisningserstatning til den fornærmede jenta på 120.000 kroner.

Den tidligere ordføreren i Vågå soner nå overgrepsdommen på to år og tre måneders fengsel på høysikkerhetsavdelingen i Ullersmo fengsel på Kløfta utenfor Oslo.

Les også: Rune Øygard har startet soningen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus