Meny

FN ber verden ta hånd om flere syriske flyktninger

En syrisk jente står utenfor teltet sitt i Zaatari-leiren i Jordan. UNHCR ber verdens land forplikte seg til å ta imot flere syriske flyktninger i årene som kommer. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ber medlemslandene om å ta imot ytterligere 100.000 syriske flyktninger i løpet av de to neste årene. Norske myndigheter er avventende.

UNHCR har tidligere bedt om at medlemslandene tar imot 30.000 flyktninger fra Syria i løpet av 2014. Hittil har 20 land tilbudt seg å ta imot til sammen 18.800 flyktninger, og FN er positive til at det første målet vil nås innen utgangen av året.

Det forventes en stor økning i antall flyktninger fra Syria i årene som kommer, og FN ber derfor om at landene forplikter seg til å ta imot ytterligere 100.000 syriske flyktninger i løpet av 2015-16.

Les også: – Vi trenger å bry oss om alle barn i verden som fryser

Norske myndigheter har foreløpig ikke svart på UNHCRs anmodning.

– Vi vil svare UNHCR direkte dersom vi får en henvendelse, sier Himanshu Gulati, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, i en uttalelse til NTB.

– Jeg mener imidlertid at vi kan hjelpe flest flyktninger ved å stille opp i nærområdene. Vi strekker oss allerede langt i dag når det gjelder syriske flyktninger, og vi er nødt til å være realistiske med tanke på hvor mange flyktninger Norge kan ta imot, sier Gulati videre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus