Meny

Åtte døde og over 100 skadde i protestene i Venezuela

Demonstranter ved en brennende barrikade i Caracas torsdag. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Protestene i Venezuelas gater har så langt krevd åtte liv, sier landets justisminister Luis Ortega.

– Disse kriminelle protestene rammer folks liv og statens stabilitet, sier justisminister Ortega.

Den siste uken har det vært en rekke protester og voldelige sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av regjeringen i Venezuela.

Ifølge Ortega er 134 mennesker skadd og 124 pågrepet i forbindelse med protestene som startet tirsdag forrige uke.

Minst fem av de døde skal ha blitt skutt i forbindelse med demonstrasjonene i hovedstaden Caracas og andre byer i Venezuela.

– Ikke gi opp

Den fengslede protestlederen Leopoldo Lopez oppfordrer demonstrantene til å fortsette med fredelige demonstrasjoner i landet.

«Det går bra med meg. Jeg ber dere om ikke å gi opp. Det skal ikke jeg gjøre», skriver han på en lapp som kona hans har lagt ut på internett. Lopez ga henne lappen da hun besøkte ham i Ramo Verde-fengselet.

Verdens høyeste inflasjon

Ifølge Carlos Salas Lind, som underviser om latinamerikanske forhold ved Copenhagen Business School, er det sammensatte grunner til demonstrasjonene.

– Hovedårsaken er den høye inflasjonen i landet, som nå er den høyeste i verden. Det har gått opp for folk i Venezuela at det ikke finnes en løsning på problemet, og at det kan bli verre, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

– Dessuten har kriminaliteten steget voldsomt. Drapene de siste månedene har hatt en psykologisk effekt på landet. Folk har begynt å føle seg mer sårbare, sier Lind.

– Stanser drivstoffleveranser

Fredag truet regjeringen med å kutte tilgangen på drivstoff til enkelte områder i landet, dersom urolighetene ikke gir seg.

– Vi vil bli tvunget til å stanse leveransen av drivstoff til områder som er beleiret av fascister, skriver oljeminister Rafael Ramirez på Twitter ifølge nyhetsbyrået AFP.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus