Meny

Slutt på salg av billetter om bord

Verneombudene for selskapene som kjører buss og trikk for Ruter i Oslo vil nekte kontanter som betaling for billetter om bord fra 1. januar 2015. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjåfører som kjører buss og trikk for Ruter frykter ran. Fra 1. januar 2015 blir det slutt på salg av billetter om bord.

Verneombudene for selskapene som kjører buss og trikk for Ruter i Oslo vil nekte kontanter som betaling for billetter om bord fra 1. januar 2015.

Begrunnelsen er at det er for utrygt, og at kontanter om bord vil gjøre sjåførene mer attraktive for ran fra desperate personer.

Hvis det skjer et ran før den tid, vil de innføre kontantnekten umiddelbart.

Det melder Norsk Transportarbeiderforbund på sine nettsider fredag.

Forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har stor forståelse for at verneombudene vil nekte sjåførene å ta i mot kontanter i forbindelse med billettsalg.

- Vi har lenge jobbet for å få til kontantfrie busser fordi kontantene øker faren for ran. For noen uker siden konkluderte Samferdselsdepartementet med at det ikke er lov til å nekte kontanter som betalingsmiddel. Vi  jobber nå med å få endret lovverket slik at dette blir mulig, sier Roger Hansen.

Bussjåfører i hele landet har forsøkt å få kontantfrie busser i flere år. Om under ti måneder vil kontantfrie busser bli innført i Oslo som et første steg mot et landsdekkende tiltak.

I en undersøkelse gjort av NTF svarte halvparten av bussjåførene at sikkerheten om bord på bussene er for dårlig.

– Dette går på helsa løs og kan ikke vare. Vi vil derfor vurdere om spørsmål om sikkerhet på buss også skal reises som krav i forbindelse med våren tariffoppgjør, sier forbundsleder Roger Hansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus