Meny

Joshua French avgjør trolig anke fredag

Joshua French i rettssalen i Ndolofengselet under rettssaken hvor han denne uken ble dømt for drap på Tjostolv Moland. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Hans Marius Graasvold vil legge stor vekt på hvordan en eventuell anke vil påvirke prosessen med å få Joshua French ut av Kongo.

French ble onsdag dømt til livsvarig fengsel for drap på cellekameraten, Tjostolv Moland. Han hadde fem dager på seg til å vurdere om dommen skal ankes eller ikke, etter det NTB får opplyst.

Samtidig opprettholdes trykket fra norske myndigheters side for å få ham ut av Kongo, muligens gjennom soningsoverføring til Norge eller ved benådning.

Les også: Norge holder trykket oppe i French-saken

– Dette er jo to parallelle prosesser. Hvilken betydning en eventuell anke har for Utenriksdepartementet, kommer til å få nokså betydning for min vurdering av ankespørsmålet, sier Graasvold NTB.

Han skulle møte French i fengselet fredag, og sier han håper at han i løpet av dagen kan svare på om drapsdommen skal ankes eller ikke.

Men beslutningen blir neppe offentliggjort før ankefristen går ut til uka, ifølge Graasvold.

Les også: Joshua French dømt til livstid

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus