Meny

Norsk gull etter spennende sluttspurt

GULLGUTTER: Magnus Moan, Magnus Krog, Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen jubler for norsk gull i lagkonkurransen i kombinert. (Foto: AFP / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak tok Norges tiende gullmedalje i Sotsji i lagkonkurransen i kombinert.

Da 22-åringen OL-debuterte i tirsdag, hadde Norge ventet i 16 år på et OL-gull i kombinert. Etter at Graabak vant den individuelle konkurransen i stor bakke varte det bare to døgn før neste gull var i boks.

- Dette er helt sinnssykt bra. Jeg trodde dette bare var et vanlig skirenn, men det er kanskje ikke det. Sist jeg sto på toppen med et lag rundt meg var i 2005. Jeg er så stolt av det vi leverer. For en seier,  sier Magnus Moan til TV 2 etter løpet.

Tyskland måtte nøye seg med sølv og Østerrike med bronse etter at de tre lagene gikk sammen nesten hele langrennet. Graabak dro tetgruppen gjennom hele den siste etappen og holdt unna for tyske Fabian Riessles spurt.

Den østerrikske veteranen Mario Stecher stivnet mot slutten og greide ikke å blande seg i spurten.

På det norske laget gikk Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og ankermann Graabak. De hentet Norges 10. gull i Sotsji-OL.

Super Moan-start

Moan gikk ut 25 sekunder bak ledende Tyskland, men brukte bare halvannen kilometer på å hente inn forspranget. Resten av den første etappen gikk han sammen med tyske Eric Frenzel og østerrikske Lukas Klapfer, og de vekslet nesten likt, et halvt minutt foran fjerdeplasserte Frankrike.

– Jeg tok inn forspranget og er veldig fornøyd med det. Jeg hadde håpet at jeg kunne gå fra dem litt også. Jeg prøvde opp siste bakke og synes jeg gikk fort og bra på ski, men de gjorde de andre også. Det var en bra fight, sa Moan til TV 2 og hevdet at han hadde holdt igjen litt i starten.

Etter at Graabak gikk inn til gull, lot Moan gledestårene trille.

Sterk Klemetsen

Klemetsen hadde konkurransens beste hopp på 137,5 meter da Norge skaffet seg et godt utgangspunkt med tredjeplass i hopprennet. I sporet er han normalt svakest av de norske, men han bet seg fast i Björn Kircheisen og Christoph Bieler og gikk forbi dem på vei inn til stadion slik at Magnus Krog ble sendt ut på tredje etappe i ledelse. Avstanden til øvrige lag hadde også økt.

– Fantastisk moro å stå på toppen sammen med gutta man trener med gjennom hele året, sa 35-årige Klemetsen.

Krog greide ikke å riste av seg Johannes Rydzek og Bernhard Gruber på den tredje etappen. Han prøvde seg med noen rykk på sisterunden, men tyskeren og østerrikeren hang på og vekslet rett bak ham.

Dermed var det opp til Graabak, Riessle og Stecher å fordele medaljene. Alle andre lag var hektet av med godt over ett minutt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus