Bjørndalen valgt inn i IOK

INN I IOC: Dagen etter at han ble tidenes vinterolympier ble Ole Einar Bjørndalen valgt inn i IOKs utøverkomité. (Foto: Eric Gaillard, Reuters / NTB scanpix)
INN I IOC: Dagen etter at han ble tidenes vinterolympier ble Ole Einar Bjørndalen valgt inn i IOKs utøverkomité. (Foto: Eric Gaillard, Reuters / NTB scanpix)

Ole Einar Bjørndalen er valgt inn i IOKs utøverkomité, melder Norges Idrettsforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytterlegenden fikk 1087 stemmer i valget som ble gjennomført under vinterlekene. Sammen med Hayley Wickenheiser (758) fikk Bjørndalen flest stemmer.

Hele 80,87 prosent av OL-utøverne i Sotsji avga stemme. Det er rekord i valgdeltakelse. Bjørndalen og den kvinnelige ishockeyspilleren Wickenheiser erstatter Rebecca Scott og Saku Koivu i utøverkomiteen.

Les også: OL-gull til Ole Einar Bjørndalen

Viktig bidrag

– Utøverne er hjertet av et OL, og vår komité er en viktig stemme når IOK skal ta beslutninger. Under lekene lytter våre medlemmer til utøvernes bekymringer og meninger, sier komitéleder Claudia Bokel.

– Også i periodene utenom OL prøver vi å gi utøverne best mulig støtte, som når de skal i gang med en karriere etter å ha lagt opp som utøvere. Jeg er sikker på at våre to nye kolleger vil gi et viktig bidrag til vårt arbeid, fortsetter Bokel.

Bjørndalen og Wickenheiser vil formelt bli tatt opp som IOK-medlemmer under avslutningsseremonien i Sotsji 23. februar.

– Jeg ønsker å bidra til å utvikle skiskyting og langrenn videre, også med tanke på TV og øvrig presse. Det aller viktigste er imidlertid å jobbe for et bedre testregime for doping. Vi må ikke miste troen på en ren idrett, sa Bjørndalen til Aftenposten i forkant av vinterlekene i Sotsji.

Les også: Svendsen: – Jeg rakk så vidt å bli svett

For strengt

Til NTB har Bjørndalen uttalt at han mener IOK har tenkt for mye på utøverne og for lite på tilskuerne under OL. Utøveren fra Simostranda mener blant annet at sikkerhetstiltakene er blitt for strenge.

– For oss løpere er det blitt bedre og bedre, men for tilskuerne er det ikke blitt det. Det er blitt en katastrofe. De slipper jo nesten ikke inn på arrangementene. Sikkerhetstiltakene er blitt for strenge, sa 40-åringen.

Ole Einar Bjørndalen ble onsdag tidenes mestvinnende vinterolympier med 13 medaljer, fordelt på åtte gull, fire sølv og én bronse.

Bjørndalen tok sitt første OL-gull i Nagano i 1998. Etter sesongen legger veteranen ventelig opp.

Personvernpolicy