Meny

Suksesstrener vurderer å bryte med Bjørgen

SLUTTE SNART?: Egil Kristiansen, her flankert av Marit Bjørgen og Therese Johaug under ski-VM i Oslo 2011, vurderer å gi seg som trener for det norske landslaget og Marit Bjørgen. (Foto: BTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil Kristiansens tid som sjef for landslaget og Marit Bjørgen er trolig snart over.

Trener Egil Kristiansen og Marit Bjørgen har siden 2006 fulgt hverandre i tykt og tynt, både på landslaget og i den personlige treningshverdagen.

Men nå kan det samarbeidet gå mot slutten.

- Jeg har sagt at ut 2015-sesongen er det jeg ser for meg. Det skal mye til for at jeg fortsetter etter det. Det handler ikke om motivasjon. Hvis jeg skal begynne med noe annet, er det snart på tide. Og så er det jo noen hjemme som synes jeg har vært nok på reisefot, sier Kristiansen til adressa.no.

Kristiansen kom inn i livet til Marit Bjørgen etter at Svein Tore Samdal, nå langrennsekspert for TV 2 under OL, ga seg som trener.

Og siden OL i Vancouver har duoen opplevde suksess få kan sammenligne seg med. Etter at samarbeidet startet har Bjørgen sanket hele 13 mesterskapsgull. Så langt i Sotsji står hun bokført med to gull og med mulighet for ett til. Lørdag går jentene 30 km fellesstart.

Les alt om OL her

Selv forstår Rognes-jenta Kristiansens situasjon.

- Man må være hundre prosent klar for å ha en slik jobb. Jeg skjønner ham hvis han mener det er nok. Egil har betydd utrolig mye for oss. Det hadde vært bra å ha ham med videre, sier Bjørgen til adressa.no.

Kristiansen vet selv ikke hva han skal gjøre den dagen han sier takk for seg som langrennstrener på toppnivå. Om Marit Bjørgens fremtid har han tidligere uttalt at han tror hun holder på et par år til, men at Sotsji-OL blir hennes siste.

Bjørgen selv strekker seg til å si at hun i hvert fall går Falun-VM neste vinter. Etter det vet hun ikke hva som skjer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus