Stadfester dom på halvannet års fengsel for babyvold

Lagmannsretten opprettholder dommen på halvannet års fengsel for en kvinne som ristet sønnen sin så kraftig han ble påført svært alvorlige, varige hjerneskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen fra Vestoppland må også betale 2 millioner kroner i erstatning og oppreisning til gutten, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Gutten var tre uker gammel da han ble ristet så kraftig at retten konkluderer med at han i dag er 100 prosent invalid. Han vil aldri kunne ha inntektsgivende arbeid og vil trenge pleiehjelp hele livet.

Kvinnen i 20-årene hadde anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen, men bare straffeutmålingsanken ble tatt opp til behandling.

Det var i mai i fjor at kvinnen i 20-årene av Sør-Gudbrandsdal tingrett ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder for å ha mishandlet sin tre uker gammel baby slik at han fikk varige skader.

«Ved straffeutmålingen har lagmannsretten lagt vekt på i skjerpende retning at det er tale om vold mot et forsvarsløst 17 dager gammelt barn, som er fullstendig avhengig av omsorg og beskyttelse», skriver dommerne.

Det var legen ved Rikshospitalet som kontaktet politiet på Lillehammer og ga beskjed om at skadene skyldtes alvorlig mishandling, antakelig hadde gutten blitt ristet kraftig, såkalt «Shaken baby syndrome», ifølge NRK.

Personvernpolicy