Meny

Pussy Riot banket i Sotsji - gir ut musikkvideo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske protestbandet ble slått med pisk og køller av militsen da de demonstrerte i OL-byen. Nå har de laget musikkvideo av opptakene.

Nadezhda Tolokonnikova og Maria Alekhina, som ble sluppet fri fra fengsel i desember, ble overfalt av uniformerte kosakker onsdag. Med pisk og køller banket de løs på de to jentene. Alt ble filmet av en tilskuer, og Pussy Riot har nå sluppet en musikkvideo der de viser opptakene. Se den øverst i saken.

Les også: Pussy Riot pågrepet i Sotsji

Det kontroversielle bandet ankom Sotsji søndag, og sier de har blitt anholdt flere ganger siden da, skriver The Guardian. Tirsdag skal de ha tilbragt flere timer i avhør etter mistanke om å ha stjålet en håndveske fra hotellet de bor på.

Flere tilhengere av gruppa ble også angrepet, og flere av dem har lagt ut bilder av seg selv på Instagram og Twitter i etterkant.

Les også:  Pussy Riot-medlem gikk fri

«Ryggen min verker fra piskeslagene og blåmerkene. Jeg har piskemerker, kutt og skrubbsår på kroppen. Jeg lå på sykehuset. Putin lærer oss å elske hjemlandet, skriver brukeren @tolokno.

OL-komiteen har ikke kommentert hendelsen.

Bandmedlemmet Maria Alekhina har tvitret bilder av sine skader.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus