Meny

Skah-saken utsatt til april

Khalid Skah viser fram bilder av barna sine under en pressekonferanse i 2010. Arkivfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Paris har igjen utsatt saken om utlevering av Khalid Skah (47) fra Frankrike til Norge. Nye opplysninger i saken gjør at partene trenger mer tid.

Onsdag ble saken mot norskmarokkaneren behandlet i en domstol i Paris, som bekrefter at nye dokumenter i saken kom fra Norge tirsdag. Retten bestemte at saken skal utsettes til 2. april for at partene skal få satt seg inn i de nye dokumentene.

– Har tro

Skahs forsvarer, advokat Vanessa Stein, har tro på at de skal vinne fram, slik at han slipper utlevering.

– Selv om min klient er utmattet etter denne lange kampen, har jeg tro på et positivt utfall fordi jeg tror vi blir lyttet til, sier hun til det franske nyhetsbyrået AFP.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst i Norge siden 2009. Da ble han siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, og å ha holdt tilbake deres felles barn i Marokko.

Etter at moren i 2009 fikk hjelp av to kommandosoldater til å bringe barna hjem til Norge, kom Skah med angivelige trusler mot daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker Skah for disse truslene og disse forholdene er også en del av siktelsen mot ham.

Meldeplikt

Skah ble pågrepet av fransk politi i juni 2013, etter at norske myndigheter hadde begjært ham utlevert fra Frankrike.

Utleveringssaken mot Skah skulle opp for en domstol i Paris i desember, men ble utsatt til onsdag 19. februar. Nå er den altså utsatt igjen. Skah har i mellomtiden hatt meldeplikt og utreisenekt fra Frankrike.

Justisdepartementet har ingen kommentar til opplysningene.

– Vi kan ikke kommentere enkeltsaker, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Haugen til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus