Meny

Ukrainas president lover å ikke angripe demonstranter

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonen i Ukraina opplyser at president Viktor Janukovitsj har lovet å ikke angripe demonstrantene.

Dette opplyser også opposisjonslederne Vitalij Klitsjko og Arsenij Jatsenjuk som onsdag kveld var i møte med den ukrainske presidenten sammen med nasjonalistlederen Oleh Tjahnibok

I en uttalelse fra presidentens kontor står det at under samtaler med tre av opposisjonslederne ble det enighet om både en «våpenhvile», og om å starte forhandlinger der målet er å få slutt på volden for å stabilisere situasjonen i landet for fellesskapets beste.

Reuters skriver at uttalelsen indikerer at politiet som onsdag kveld var på plass med store styrker på Uavhengighetsplassen i Kiev der alle demonstrantene er samlet, ikke vil gå til angrep for å bryte opp beleiringene.

En av opposisjonslederne, den tidligere finansministeren Arsenij Jatsenjuk, sier i en uttalelse på nettsiden til partiet Fedrelandspartiet, at det ikke vil bli noe angrep fra politiet mot dem som oppholder seg på Uavhengighetsplassen (Maidan).

– Det er erklært «våpenhvile». Det viktigste er å beskytte liv til befolkningen, sier han.

Det var en svært spent stemning i Kiev onsdag kveld etter at minst 26 mennesker var drept i gatekamper og flere hundre skadd døgnet før. Store folkemengder var samlet på Uavhengighetsplassen. Det brant i bildekk og mange demonstranter hadde ventet at opprørspolitiet skulle gripe inn.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus