Ukrainas president lover å ikke angripe demonstranter

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix

Opposisjonen i Ukraina opplyser at president Viktor Janukovitsj har lovet å ikke angripe demonstrantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser også opposisjonslederne Vitalij Klitsjko og Arsenij Jatsenjuk som onsdag kveld var i møte med den ukrainske presidenten sammen med nasjonalistlederen Oleh Tjahnibok

I en uttalelse fra presidentens kontor står det at under samtaler med tre av opposisjonslederne ble det enighet om både en «våpenhvile», og om å starte forhandlinger der målet er å få slutt på volden for å stabilisere situasjonen i landet for fellesskapets beste.

Reuters skriver at uttalelsen indikerer at politiet som onsdag kveld var på plass med store styrker på Uavhengighetsplassen i Kiev der alle demonstrantene er samlet, ikke vil gå til angrep for å bryte opp beleiringene.

En av opposisjonslederne, den tidligere finansministeren Arsenij Jatsenjuk, sier i en uttalelse på nettsiden til partiet Fedrelandspartiet, at det ikke vil bli noe angrep fra politiet mot dem som oppholder seg på Uavhengighetsplassen (Maidan).

– Det er erklært «våpenhvile». Det viktigste er å beskytte liv til befolkningen, sier han.

Det var en svært spent stemning i Kiev onsdag kveld etter at minst 26 mennesker var drept i gatekamper og flere hundre skadd døgnet før. Store folkemengder var samlet på Uavhengighetsplassen. Det brant i bildekk og mange demonstranter hadde ventet at opprørspolitiet skulle gripe inn.

Personvernpolicy