Tiåring tyvlånte bil – igjen

En tiåring ble onsdag stanset ved Tonsåsen i Valdres etter å ha kjørt tre-fire mil på veien alene. For bare få dager siden havnet den samme gutten i grøfta i det samme området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding klokka 17.30 onsdag om at gutten hadde kjørt bil fra en adresse på Fagernes og i ukjent retning derfra.

Tiåringen er nå tatt hånd om. Han ble stanset på fylkesvei 33 ved Tonsåsen i Valdres etter en kjøretur på tre-fire mil. På vei dit var han også innom E16.

– Vi hadde flere patruljer ute og så etter bilen. Vi fikk flere meldinger underveis, og vi fikk tips fra publikum som var veldig nyttige. Klokka 18.05 fikk vi melding fra en medtrafikant som da hadde kontroll på gutten og bilen, sier operasjonsleder Jan Olav Bredesen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

– Gutten er uskadd, og bilen er uskadd, sier han.

Tiåringens foreldre bekrefter overfor VG at det var den samme gutten som for få dager siden stjal foreldrenes bil og havnet i grøfta ved Nordsinni. Han hadde da med seg sin 18 måneder gamle søster som passasjer.

Denne gangen tok han sin tantes bil, en Opel Zafira.

– Bilnøklene sto i bilen, så det var dessverre lett for ham å få tak i nøklene, sier guttens mor til VG.

Da gutten ble funnet etter den første kjøreturen, hevdet han at han ikke var et barn, men en dverg, og at han hadde glemt førerkortet hjemme.

Personvernpolicy