Nonne (84) dømt til fengsel for atomprotest

Aktivistene Greg Boertje-Obed, søster Megan Rice and Michael Walli ble alle dømt til fengselsstraff for å ha brutt seg inn i et kjernekraftanlegg i Tennessee.
Aktivistene Greg Boertje-Obed, søster Megan Rice and Michael Walli ble alle dømt til fengselsstraff for å ha brutt seg inn i et kjernekraftanlegg i Tennessee.

En 84 år gammel nonne er dømt til nesten tre års fengsel for å ha brutt seg inn i et av USAs tyngst bevoktede kjernekraftanlegg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søster Megan Rice brøt seg gjennom sikringene ved anlegget Y-12 i Tennessee sammen med to andre aktivister i juli 2012.

De tilbrakte to timer inne i atomkomplekset før de ble pågrepet av sikkerhetsvakter. I løpet av den tiden rakk de å heise bannere og spraymale vegger med beskjeder av typen «arbeid for fred, ikke krig». De tømte også menneskeblod over en bygning som blir brukt til å lagre høyanriket uran brukt i fremstillingen av atombomber.

Hendelsen førte til at sikkerheten ved USAs kjernekraftanlegg ble gjenstand for en gransking i Kongressen.

Søster Rice oppfordret den føderale dommeren til å gi henne lovens strengeste straff da straffeutmålingen ble kunngjort i en høring tirsdag.

– Vær så snill, vær ikke skånsom mot meg. Å tilbringe resten av mitt liv i fengsel vil være den største æren du kan gi meg, sa 84-åringen ifølge lokale medier.

Men retten ville heller balansere straffen opp mot de gode gjerningene nonnen har utført tidligere i livet, og dømte henne til 35 måneders fengsel. Hennes to medsammensvorne, aktivistene Michael Walli (64) og Greg Boertje-Obed (58), ble dømt til drøyt fem års fengsel på grunn av sine rulleblad. (©NTB)

Personvernpolicy