Meny

Nonne (84) dømt til fengsel for atomprotest

Aktivistene Greg Boertje-Obed, søster Megan Rice and Michael Walli ble alle dømt til fengselsstraff for å ha brutt seg inn i et kjernekraftanlegg i Tennessee.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 84 år gammel nonne er dømt til nesten tre års fengsel for å ha brutt seg inn i et av USAs tyngst bevoktede kjernekraftanlegg.

Søster Megan Rice brøt seg gjennom sikringene ved anlegget Y-12 i Tennessee sammen med to andre aktivister i juli 2012.

De tilbrakte to timer inne i atomkomplekset før de ble pågrepet av sikkerhetsvakter. I løpet av den tiden rakk de å heise bannere og spraymale vegger med beskjeder av typen «arbeid for fred, ikke krig». De tømte også menneskeblod over en bygning som blir brukt til å lagre høyanriket uran brukt i fremstillingen av atombomber.

Hendelsen førte til at sikkerheten ved USAs kjernekraftanlegg ble gjenstand for en gransking i Kongressen.

Søster Rice oppfordret den føderale dommeren til å gi henne lovens strengeste straff da straffeutmålingen ble kunngjort i en høring tirsdag.

– Vær så snill, vær ikke skånsom mot meg. Å tilbringe resten av mitt liv i fengsel vil være den største æren du kan gi meg, sa 84-åringen ifølge lokale medier.

Men retten ville heller balansere straffen opp mot de gode gjerningene nonnen har utført tidligere i livet, og dømte henne til 35 måneders fengsel. Hennes to medsammensvorne, aktivistene Michael Walli (64) og Greg Boertje-Obed (58), ble dømt til drøyt fem års fengsel på grunn av sine rulleblad. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus