Åpen for alle - alltid

Kvinne kan få ni års fengsel for knivstikking

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen (37) trodde de nettopp var blitt kjærester og ventet naken på soverommet. Så ble han stukket i magen med kniv av kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag avsluttes saken mot den 22 år gamle kvinnen i Jæren tingrett. Hun er tiltalt for overlagt drapsforsøk etter at hun 6. august i fjor stakk 37-åringen i magen.

Rogaland statsadvokater mener det er grunnlag for å tro at kvinnen hadde planlagt og ønsket å drepe mannen. Hun har erkjent å de faktiske forhold:

– Vi bestrider derimot at hun er strafferettslig tilregnelig. Subsidiært hadde hun ikke drapsforsett, hun ønsket kun å skade mannen da hun stakk ham, sier kvinnens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til NTB.

Da saken startet tirsdag forklarte offeret at kvinnen hadde sagt ja til å bli kjæreste med ham samme dag, og at han ventet naken på soverommet i leiligheten på Bryne, da hun plutselig angrep.

Han mener 22-åringen var forstyrret da det skjedde, men en rettspsykiatrisk erklæring slår fast at kvinnen var tilregnelig. Kvinnen selv har trukket sin første forklaring der hun ifølge Stavanger Aftenblad sa at mannen «var for ekkel til å leve».

I stedet forklarte hun i retten at hun fantaserte, dagdrømte og var «fjern» da hun hentet kniven og at hun ønsket å havne i fengsel.

Høyesterett har satt utgangspunktet for straffutmålingen for forsøk på overlagt drap til ni års fengsel.