Meny

Henrik Kristoffersen beste norske da Jansrud kjørte ut

MEDALJEN GLIPPER?: Kjetil Jansrud kjørte en dårlig første omgang i storslalåm. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storfavoritten Ted Ligety var overlegen da han ble OL-mester i storslalåm onsdag. Henrik Kristoffersen ble beste nordmann på 10.-plass.

Ligety ledet med nesten et sekund på sin nærmeste utfordrer etter første omgang.

Han hadde bare 14. beste omgangstid i annen nedfart, men seiret likevel med nesten et halvt sekund.

– Å gjøre dette var helt fantastisk. Jeg har ikke hatt de beste rennene her, så jeg var heldig at som fikk en god ledelse i første omgang, sa Ligety til TV2 etter rennet.

Kristoffersen er fornøyd

Steve Missillier kjørte seg opp fra 10.-plass med beste omgangstid i annen omgang og tok sølvet foran sin landsmann Alexis Pinturault, som med nest beste omgangstid kjørte seg opp fra sjetteplass.

Tsjekkeren Ondrej Bank var nest best etter første omgang, men han måtte nøye seg med femteplass.

Kristoffersen var på 14.-plass etter første omgang og kjørte seg inn blant de ti beste. Han endte halvannet sekund etter vinneren.

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg kjører ganske bra på ski og er ganske teknisk hele veien, sa han.

– Legger ikke så mye merke til at det er OL, egentlig. Jeg prøver bare å kjøre så bra på ski som jeg klarer og ta ting som det kommer, sa Kristoffersen til TV2.

– Nei, så faller han!

Leif Kristian Haugen endte på 16.-plass, mens Kjetil Jansrud kjørte ut i annen omgang. Super-G-vinneren var på 16.-plass etter første omgang.

– Planen var at jeg skulle vise at jeg kan kjøre fort i storslalåm når jeg er i form og ta igjen litt for noen dårlige sesonger. Da er det ekstra kjedelig ikke å komme i mål, sa Jansrud til NTB etter rennet.

Kong Harald og dronning Sonja fulgte førsteomgangen fra tribuneplass. De skulle videre for å se lagsprinten i langrenn og avslutter dagen med blandet stafett i skiskyting.

Se hele startlisten og oppdaterte resultater her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus