Meny

– Jeg får stygge meldinger hele tiden

TRUSLER: Norges langrennsutøvere har slitt med dårlige ski hittil i OL. Det har ført til at smøresjef Knut Nystad har mottatt trusler. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smøresjef Knut Nystad har mottatt trusler etter Norges smøreproblemer.

Inntil nylig i OL har de norske langrennsutøverne slitt med prestasjonene. Flere av Norges store medaljehåp har skyldt på elendige ski, og det har ført til at smøresjef Knut Nystad har fått kjørt seg kraftig i mediene.

Nå forteller Nystad at han har mottatt sjikanerende meldinger:

– Jeg får stygge meldinger hele tiden. Det sendes veldig mye rart. Det er folk som tydeligvis er meget forbannet. De har veldig gode og klare ideer om hva jeg skal gjøre resten av livet mitt. Det som er pussig er at de sender med fullt navn, fullt telefonnummer og adresse. De må være jævlig forbannet. Men jeg håper haterne sender noen koselige meldinger hvis det går bra, sier Nystad til TV2.

Les også: Svensk smøresjef lei norske bortforklaringer

– En del av yrkesrisikoen

Nystad synes det er merkelig at smøreproblemene har skapt et så kraftig engasjement.

Men det er ikke bare smøresjefen som får høre det. Ifølge Nystad skal også datteren hans på åtte år ha fått kjenne på kritikken.

– Yngstemann er bare to år, så han skjønner ikke noe av det. Hun som er åtte, og som er på skolen, merker det. Hun skal jo være stolt av pappaen sin som er i OL, men hun hører bare masse skit. De har begynt å slå av lyden på TV hjemme. Det går jo inn på dem hjemme, og det er synd. Men det er en del av yrkesrisikoen. Det visste jeg den dagen jeg tok jobben, sier Nystad.

Les også: – Produsentene har gitt bedre smøring til andre enn Norge

–Jeg skal nok klare dette

TilExpressen sier Nystad at familien ikke har fått den verste kritikken.

– Nei, hetsen har ikke nådd familien. Men de merker kritikken, så klart, sier han.

Smøresjefen innrømmer at han trolig er Norges mest jaktede mann.

– Kanskje jeg skal kjøpe en tomt her på Svartehavet og bygge er hus. Bo her, rett og slett, spøker han og følger opp:

– Nei, jeg skal nok klare det. Dette er jobben min. Det er morsomt at det engasjerer så mye og at det er så mange som bryr seg om det. Men til slutt, så er det bare sport, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus