Meny

Kombinert, stor bakke og 10 km langrenn:

Jørgen Graabak olympisk mester

OLYMPISK MESTER: Jørgen Graabak vant overraskende OL-gull i kombinert. Magnus Moan tok sølvet. Bronsen gikk til tyske Fabian Riessle. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og sølvet gikk til Magnus Moan.
Jørgen Graabak

* Født: 26. april 1991 (22 år)

* Klubb: Byåsen

* Idrett: Kombinert

* Meritter: OL: Gull individuelt (2014). VM: Sølv lag (2013). Verdenscupen: 2.-plass som best.

Emil Hegle Svendsens gull i skiskyting inspirerte trolig de norske kombinertløperne. For etter 10 kilometer langrenn gikk to nordmenn først over mål.

Gullet gikk til Jørgen Graabak mens Magnus Moan tok sølvmedaljen.

– Jeg trodde ikke dette var mulig da jeg kom til Sotsji. Det er bare stort og vanskelig å beskrive, sa Graabak til TV 2.

Gullvinneren ble rost av landslagstrener Kristian Hammer etter løpet.

– Vi hadde veldig troen på Jørgen i dag. Han er en luring og vår raskeste mann på slutten. Han har et ordentlig killerinstinkt.

Bronsen ble vunnet av tyske Fabian Riessle.

Moan: – Tyskerne klønet det til

Også sølvvinner Moan smilte bredt etter målgang. Han fikk medaljen nærmest servert på sølvfat etter at to tyskere ødela for hverandre.

– Det var to superkløner av noen tyskere, og så hadde jeg jo maks «stang inn» der. Det begynner å bli noen år siden sist jeg sto på pallen i OL. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er en kjempedag, og jeg er utrolig godt fornøyd, sa Moan.

Det norske løperne var best etter en spennende avslutning der tyskerne Fabian Riessle og Björn Kircheisen måtte nøye seg med bronse og 4.-plass.

Håvard Klemetsen hang også med tetgruppen en lang stund. Han ble til slutt nummer ni. Magnus Krog, som tok bronse sist onsdag, endte på 12.-plass.

Grunnlaget lagt i bakken

God hopping la grunnlaget for den norske dobbeltseieren. De norske løperne har sin styrke i sporet og var bare vel 45 sekunder etter leder tyske Erik Frenzel før langrennet.

Både Moan og Graabak gikk raskt opp i teten. Etter bare fem minutter var de oppe i ryggen på Frenzel som også hadde fått besøk av Håvard Klemetsen.

Første seier noen sinne

Det dro seg til mot slutten og fem løpere så ut til å gjøre opp om tre medaljer, to nordmenn og tre tyskere.

Men tyskerne ødela for seg selv og den norske duoen kunne stikke i fra på oppløpet. Der var Graabak sterkest og seilet inn til sin første seier noen sinne. Trønderen har aldri før vunnet en seier i verdenscupen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus