Meny

Mann (79) døde etter blodoverføring på Ahus

DØDE: Politiet har foretatt innledende etterforskning, innhentet opplysninger fra stedet, snakket med vitner og beordret obduksjon etter at en pasient døde etter at han fikk feil blod under blodoverføring på Ahus. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 79 år gammel mann døde etter en blodoverføring på Akershus universitetssykehus i januar. Han hadde fått feil type blod.

Under en operasjon på Akershus universitetssykehus 13. januar i år ble det behov for blodoverføring for den eldre mannen.

– Mannen ble gitt feil type blod under en blodoverføring. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at dette er årsaken til at han døde, sier politiførstebetjent Stian Horn ved Lørenskog lensmannskontor til Dagbladet.

Horn legger ikke skjul på at 79-åringen var svært syk, og at dette kan ha medført at han ikke tålte feilbehandlingen.

Politiet har foretatt innledende etterforskning, innhentet opplysninger fra stedet, snakket med vitner og beordret obduksjon. Saken ble oversendt Fylkesmannen i Oslo og Akershus 23. januar.

Der skal helseavdelingen avgjøre om saken er så alvorlig at politiet skal iverksette ytterligere etterforskning.

Ahus ønsker ikke å kommentere dødsfallet, og henviser til taushetsplikten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus