Meny

Sivertzen misset i finalen

MISSET I FINALEN: Stian Sivertzen klarte ikke å hente en OL-medalje i Sotsji. Nordmannen endte til slutt på en 5. plass. Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ble nummer fem i boardercross.

Stian Sivertzen var uheldig i finalen og havnet til slutt på en 5. plass. Da nordmannen var i ferd med å kjøre seg opp i feltet falt en løper foran ham og Sivertzen ble hindret fra å kjøre seg oppover på lista.

– Fornøyd

Men det var en fornøyd nordmann som snakket med TV 2 etter finalen.

– Jeg er kjempefornøyd og var egentlig heldig som kom meg til finalen. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men jeg fikk det ikke helt til, sa Sivertzen til OL-kanalen.

Franskmannen Pierre Vaultier kjørte inn til gullet i den spennende finalen. Det ble sølv til hjemmeyndlingen Nikolaj Oljunin, mens amerikaneren Alex Deibold tok bronsen.

Sivertzen vet ikke om det blir en feiring av dagens prestasjon.

- Jeg har ingen aning, ingenting er planlagt. Jeg skal gjøre noen intervjuer, og så slappe av litt. Så får vi se hva som skjer etter det.

Stian Sivertzens 5. plass er for mange som kjenner boardercrossmiljøet en enorm prestasjon. Under prøve-OL i Vancouver i 2009 falt han stygt. På sykehuset viste undersøkelsene at han hadde slått hull på hovedpulsåren, og pådratt seg to brudd i ryggen. Han ble lagt i kunstig koma og ble delvis lam i det ene benet.

Dramatisk semi

24-åringen ble nummer to i et dramatisk semifinaleheat som inneholdt flere fall.

Både i kvart- og åttedelsfinalen ble Sivertzen nummer tre i sine heat. Han tok nylig bronse i X-Games og er blant favorittene i finalen.

Svært overraskende var det at den amerikanske gullfavoritten Nate Holland ble slått ut allerede i åttedelsfinalen. Mannen som nylig vant gull i X-Games hoppet for langt og ble forbikjørt av tre kjørere like før mål.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus