Meny

De norske hockeygutta ute av OL

GI DEN MANNEN EN SEMENTBLANDER: Skal Norge slå Russland vil man står for tidenes hockeysjokk i OL-sammenheng. Det er bare en ting å si til den norske keeperen Lars Haugen - lykke til. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske hockeylaget fikk det tungt mot Russland.

Norge takker for seg med fattige tre scoringer på fire kamper i turneringen. CSKA Moskvas Alexander Radulov skøytet seg bak mål, smatt utover og snek pucken inn forbi en forfjamset Haugen til 1-0 tidlig i 2. periode.

Samtidig ble Bolsjoj-hallen til et eneste stort russisk flagg. Det samme gjentok seg like før siste pause.

Haugen var noe uheldig da pucken danset fra stolpen, under keeperen og nesten rett i en russisk kølle. Ilja Kovaltsjuk utnyttet situasjonen og slo inn 2-0 fra meget kloss hold.

Kampen levde helt til sluttminuttene, inntil Radulov gjorde 3-0 i tomt mål 1.07 før slutt og Alexej Teresjenko fastsatte resultatet i siste minutt.

– Vi hadde de på vippen

Martin Røymark synes Norge fikk to uheldige mål i mot.

– Synes vi gjør det vi skal. Vi hadde de på vippen, men de fikk to drittmål som var litt tungt, sier Røymark til TV2 etter kampen.

Patrick Thoresen mener det fort kunne sett annerledes ut om Norge fikk det første målet.

– Vi følger planen bra gjennom hele matchen. De får mål som er litt flaks, men gode spillere har ofte tur. Skal vi tufte de gode lagene her er vi avhengig av å ha marginene på vår side. Vi kunne fort tatt ledelsen og da kunne det sett annerledes ut.

Norge ble nummer tolv i OL, uten poeng og kun tre scorede mål.

– Det er absolutt ikke det vi hadde sett for oss. Vi hadde håpet å komme høyere opp. Vi er i turnering med gode lag og er vi ikke 110 prosent skjerpet i kampene så kommer man på 12.plass, sier Thoresen til TV 2.

Uten Zuccarello

Mathis Olimb har kanskje vært Norges bestemann i OL. Han drømmer om en retur til NHL.

Også KHL-keeper Haugen var god tirsdag.

Norge spilte uten Mats Zuccarello Aasen mot russerne. Håndskaden gjorde det umulig for ham å delta. «Zucca» har hatt et OL på det jevne. Forventningene til ham var skyhøye etter suksessen i New York Rangers.

Men han forlater Sotsji uten noen målpoeng. Det norske laget har slitt offensivt. Bare tre mål (fordelt på tre forskjellige kamper) på fire timers ishockey totalt sier sitt.

Det kommer man ikke langt med.

VM neste

Russlands seier betyr et møte med Finland i kvartfinalen. Det blir et tungvektsmøte, og russisk seier der er absolutt ikke gitt.

Det er tett mellom slagene i ishockey. Om under tre måneder spilles VM i Minsk (Hviterussland).

Der møter Norge Sverige, Tsjekkia, Canada, Slovakia, Danmark, Frankrike og Italia i gruppespillet. Italienerne er første motstander 10. mai.

De fire beste fra hver av de to puljene går til kvartfinale.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus