Kombinert, 10.30 og 13.00:Gull og sølv til Norge

DRAR HJEM MED MEDALJE: Magnus Moan er sikker på at han reiser hjem fra Sotsji-OL med medalje, Tirsdag får han en ny mulighet. (Foto: NTB scanpix)

Jørgen Graabak vant OL-gullet foran Magnus Moan.

SISTE:

* Norsk gull til Jørgen Graabak. Sølv til Moan. Dobbeltseier til Norge!!!!!

* Spurtoppgjør

* Graabak biter seg fast. Moan på 5. plass nå. Sliter med å holde følge.

* Ser ut til at vi må stole på Graabak. Kircheisen reiser fra. Nå er det dramatisk.

* Kan se ut som om de tyske løperne har mye, mye bedre ski enn de norske.

* Nå trekker Graabak. 7,5 km passert nå.

* Tyske Kircheisen har glimrende ski - gliiiiiiiiiir forbi de andre.

* Frenzel og Klemetsen ser ut til å måtte gi opp kampen om medaljer.

* Krog henter ytterligere sekunder. Nå 25 sekunder bak, Kommer han opp til teten eller er det for langt frem?

* Nå sprekker feltet litt opp. Gruber fra Østerrike trekker. Graabak ser ut til å ha gjennomføre et taktisk godt løp.

* Ser ut til at nordmennene har gode ski.

* Ser ut til at Håvard Klemetsen sliter litt. Er bakerst på halen av de ti foran.

* Halvveis nå.

* Ti løpere går sammen nå.

* Krog ligger på 11. plass - ca 32 sekunder bak lederen som nå er Magnus Moan. Krog har tatt inn over minuttet fra start. Kan han gjenta bedriften med bronsen sist.

* Et tysk tog kommer bakfra. De er på vei til å hekte seg på de lengst fremme. Kircheisen er skummel og blant de tyske forfølgerne.

* På fem minutter har Moan hentet 45 sekunder på Frenzel. Har det kostet for mye?

* Moan og Graabak nå også oppe i teten. Syv løpere går sammen, tre er fra Norge.

* Klemetsen rett opp i ryggen på Frenzel.

* Klemtesen ut 8 sekunder etter leder Erik Frenzel, Graabak 42 sek. bak og Moan 45 sek. bak.

* Langrennet er i gang.

De norske utøverne hadde en god dag i storbakken i Roza Khutor.

Best av dem hoppet Klemetsen med 137,5 meter og 127 poeng. Han går ut som annenmann, åtte sekunder bak Frenzel.

Følg konkurransen i live-feeden nederst i saken

Graabak er 42 sekunder bak tyskeren etter et svev på 132 meter. Også Moan hadde klaff i hoppbakken og følger ytterligere tre sekunder bak.

Like bra gikk det ikke for Magnus Krog, bronsevinneren fra OLs første konkurranse. Han hoppet 125,5 meter og har 1.32 minutt å ta igjen til lederen.

Frenzel viste seg nok en gang som en solid konkurransemann ved å hoppe bakken ned. Han ble syk i helgen, og først tirsdag morgen ble det bestemt at han skulle delta i rennet.