Meny

Politiet har avhørt enke etter mistenkt i Maddie-saken

SAVNET: Madeleine McCann forsvant i 2007 sporløst fra feriesteder Praia de Luz i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Foto: NTB scanpix / Ap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enken etter en mann mistenkt for å ha kidnappet Madeleine McCann sier hun er sikker på at han ikke er ansvarlig for forsvinningen.
Fakta om Madeleine-saken:

 

* Madeleine McCann forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007, like før sin fireårsdag.

* Foreldrene Kate og Gerry McCann har tidligere vært mistenkt i saken, men ble frikjent i en politirapport.

* Portugisisk politi henla forsvinningssaken i 2008 etter at de hadde få spor å gå etter.

* Sommeren 2013 gjenopptok britisk politi etterforskningen i saken. I november gjenopptok også portugisisk politi saken.

* Britisk politi har ikke utelukket at jenta fortsatt kan være i live.

Madeleine forsvant i 2007 sporløst fra leilighetskomplekset Ocean Club i Portugal der hun var med sin familie på ferie. Da var hun tre år gammel.

Da portugisisk politi gjenåpnet etterforskningen av saken i fjor mistenkte de tidlig at en 40 år gammel mann som tidligere var ansatt ved komplekset, kunne stå bak kidnappingen.

Ifølge portugisiske avisen Correio da Manha tror politiet at mannen kidnappet den britiske jenta som en hevnaksjon etter at han mistet jobben. Mannen har aldri vært inne til avhør i saken, men politiet frykter nå at de aldri får vite hva som skjedde med Madeleiene.

Mannen døde i en traktorulykke i 2009.

Les også: Britisk politi har reist til Portugal etter nytt gjennombrudd

Elektroniske spor

Til Daily Mirror forteller enken etter mannen at hun har blitt avhørt av portugisisk politi. 

Elektroniske spor knytter ham til stedet for bortføringen.

Enken Luisa Rodrigues sier hun er sikker på at 40-åringen ikke er ansvarlig for hennes forsvinning - og insisterte på at han var hjemme på tidspunktet den britiske jenta ble kidnappet.

– Politiet sa de mistenkte han fordi ham pleide å jobbe på Ocean Club-komplekset der McCann bordde og fordi de hadde sporet signaler fra hans mobiltelefon til området der Madeleiene forsvant, sier hun til Daily Mirror.

Les også: Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

Arbeidskontrakter og kontoutskrifter

Den mistenkte skal ifølge politiet ha sonet en fem års dom for innbrudd. Mannen, som opprinnelig er fra Kapp Verde i Vest-Afrika, ble først nevnt som en mulig mistenkt i november i fjor.

Rodrigues skal ha gikk politiet ektemannens arbeidskontrakter og kontoutskrifter.

Saken fortsetter under bildetFORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: ApFORSVANT: Det var fra dette leilighetskomplekset i Praia da Luz den da tre år gamle Madeleine McCann forsvant i 2007. Foto: Ap

Hun kan ikke huske hva hennes ektemann gjorde kvelden Madeleine forsvant.

– Det er lenge siden, men jeg er sikker på at han var hjemme å så på TV. Det er det han alltid gjorde etter jobb, sier hun.

Ifølge Daily Mirror Scotland Yard har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Les også: Flere tusen tips etter TV-program om Maddie

Tre hovedmistenkte

Britisk politi har tre hovedmistenkte etter at Madeleine sporløst forsvant.

LETER: Moren til den forsvunnede jenta, Kate McCann, har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieoppholdt i Portugal i 2007. Foto: ApLETER: Moren til den forsvunnede jenta, Kate McCann, har ikke gitt opp å finne datteren Madeleine i live etter at hun forsvant under et ferieoppholdt i Portugal i 2007. Foto: Ap

Det har tidligere blitt spekulert om jenta ble kidnappet av lokale innbruddstyver. Ifølge flere britiske medier har politiet nå avdekket at de mistenkte også jobbet ved leilighetskomplekset Ocean Club.

De tre ansatte skal ha stått bak en rekke innbrudd i ukene før Madeleine forsvant.

Telefonlogger viser angivelig at de mistenkte mennene ringte hverandre en rekke ganger i timene etter at den da tre år gamle jenta forsvant.

En tidligere arbeider ved Ocean Club har tidligere fortalt til Sky News at ansatte ved komplekset hadde alle muligheter til å kidnappe et barn.

– Ja, du kan mistenke dem. Arbeiderne der kjenner skiftene og når folk er hjemme eller ikke, sa han.

Les også: Moren til Madeleine: – Ikke gi opp

Utlover dusør

Forsvinningen er blant de mest omtalte kriminalsakene i Storbritannia i nyere tid. 

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Under en middag for å samle inn penger for savnede barn i oktober i fjor, fortalte Kate McCann hvordan forsvinningen av datteren har påvirket hennes liv.

– Det mange ikke vet er hvilke påvirkning av et forsvunnet barn har på deg, din familie og dine venner. Man trenger å vite at alt som kan bli gjort faktisk blir gjennomført og du trenger å vite at verden ikke har gitt opp, sa hun ifølge Daily Mail.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus