Meny

OL-kongen Koss slakter Norges skøyteforbund

KRITISK: Johan Olav Koss (foran) er sterkt kritisk til at Norge ikke stiller med en eneste løper på 10.000-meter. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen nordmenn på 10.000-meteren viser krise for sporten i Norge, mener Lillehammer-helten.

For første gang i OL-historien stiller Norge uten løpere på 10.000-meteren på skøyter.

OL-helten fra Lillehammer 1994, Johan Olav Koss, mener det nærmest er en katastrofe for norsk skøytesport.

- Det er flaut og pinlig. Jeg får masse meldinger fra Nederland, telefonen min piper hele tiden. De spør hva som skjer med sporten når Norge dropper 10.000-meteren i OL., sier Koss til VG.

Årsaken til at Norge dropper skøytemila er fordi man mener man har større sjanser for å kapre medaljer på lagtempoen og vil spare seg tirsdag.

I skøyteleiren tar man Koss´ uttalelser med ro.

– Det er jo Johanns meninger og noe han må få lov til å ha. Vi har tatt en totalvurdering med de løperne vi har hatt tilgjengelig, og da vi tok ut landslagstroppen i våres så lå det i kortene at det var 1500 meter og lagtempo som var våre medaljemuligheter i OL, sier Haugen til VG.

Koss mener Norges skøyteforbund sender ut feil signaler ved at ingen norske løpere deltar på den lengste distansen, OL-øvelsen Norge har vunnet flest medaljer i på skøyteisen.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus