Aksel Lund Svindal forlater Sotsji

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke noe storslalåm på nordmannen. Kjeller-gutten drar hjem fra OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal har sammen med det norske støtteapparatet bestemt seg for å reise hjem, og han deltar ikke i onsdagens storslalåm.

Svindal har under oppholdet i Sotsji hatt allergiplager. Han har fått medisiner som har hjulpet noe, men føler seg likevel slapp og ikke i form.

– Plagene sliter på kroppen, og jeg føler det er fornuftig å reise hjem for å bli kvitt plagene og få overskudd til resten av sesongen, sier Svindal i en uttalelse gjennom Olympiatoppen mandag.

Se intervju med Svindal i videoen øverst i artikklen.

Svindal har skuffet i Sotsji-lekene. Han var favoritt til å vinne OL-utforen, men ble bare nummer fire. Som tittelforsvarer klarte Nero-alpinisten bare en 7.-plass under søndagens super-G. Vant gjorde lagkompis Kjetil Jansrud.

– Formen til Aksel var god nok til å kjempe om medaljer i utfor og super-G, men på dagens trening følte han seg ikke pigg. Derfor er vi nå enige om at dette er den beste løsningen, sier sportssjef Claus J. Ryste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

VG skriver at flere i den norske OL-troppen skal i likhet med Svindal ha fått trøbbel med allergiplager.

OL-troppens sjefslege Fredrik S. Bendiksen bekrefter dette.

– Det er ikke særlig mye pollen i lufta her, noe tellingen viser. Men det har vært litt byggestøv blant annet, og enkelte utøvere har blitt behandlet med medisiner, sier Bendiksen til VG.

Les alt om OL her