Meny

Putin lo av Norges medaljemål

ENGASJERT PRESIDENT: Russlands president Vladimir Putin er svært engasjert fra arenaene i Sotsji. Her sammen med statsminister Dimitrji Medvedev under søndagens herrestafett i langrenn. (Foto: Mikhail Klimentjev / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Putin hadde en lystig samtale med Norges idrettspresident Børre Rognlien.

Sotsji-OL er den russiske presidentens prestisjeprosjekt, og han har hver dag vært å se på ulike arenaer under lekene.

Putin håper selvsagt at Russland skal vinne flest mulig øvelser på hjemmebane. Norge har tatt nok medaljer, mente Putin da han snakket med idrettspresident Rognlien under en middag søndag kveld.

– Han hadde god oversikt over det Norge har prestert hittil i OL og sa til meg i en spøkefull tone at Norge bør reise hjem. Han mente at vi har fått nok medaljer, sier Rognlien til Aftenposten.

Spøk?

Videre kunne ikke Putin helt forstå ambisjonen om 26 norske medaljer i vinterlekene. Ifølge Rognlien lo han godt og tok det hele for en spøk.

– Han fortalte at han uansett var imponert over det Norge presterer i vinteridrett. I går kveld. lå vi som nummer tre på medaljestatistikken, godt foran Russland, sier idrettspresidenten.

Rognlien lot seg imponere over den russiske presidentens kunnskap om idrett.

– Han (Putin) lyste opp da han hørte at jeg kom fra Norge. Han virket veldig idrettsinteressert og hadde vært på langrennsstafetten samme dag (søndag). Han hadde oversikt over hvorfor Norge hadde mistet medaljen der, sier han.

Ikke tilgang på det beste utstyret

Den norske smøresjefen Knut Nystad har lagt seg flat for dårlige ski under store deler av lekene, men sa mandag at Norge ikke har tilgang på det beste utstyret.

– Vi har fått bekreftet fra leverandører at det finnes ting vi ikke har fått. Jeg skulle ønske at jeg hadde det beste produktet. Gjerne det svenskene har, sa Nystad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus