Meny

– Ikke redd for dårlige ski

FRYKTER IKKE DÅRLIGE SKI: Ola Vigen Hattestad går lagsprinten i OL sammen med Petter Northug. Sprintvinneren frykter ikke dårlige ski. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ola Vigen Hattestad trygg på at utstyret er i orden under onsdagens lagsprint.

– Jeg er ikke bekymret for dårlige ski. De rekker å smøre om mellom etappene, eller vi kan ha flere par, sa Ørje-løperen som ble olympisk mester individuelt sist tirsdag.

Etter de siste dagers norske fiaskostafetter var det utenkelig å unngå spørsmål om smurning, struktur og skivalg da lagsprintlaget ble presentert.

Mandag sa imidlertid den norske smøresjefen Knut Nystad at øvrige nasjoner har bedre smøring enn Norge. Og dét med leverandørenes viten og vilje.

Les også: – Produsentene har gitt bedre smøring til andre enn Norge

Både på dame - og herrestafetten fortalt de norske løperne at hadde gode ski i tre-fire kilometer før det starter å butte imot. Kanskje reddes Norge av dette da lagsprintløypa kun er 1,8 kilometer lang.

Viktig

– Ski er alltid viktig, og jeg hadde kjempeski i den individuelle sprinten. Jeg er trygg på at vi skal ha gode ski onsdag også, sa Hattestad.

Petter Northug blir Hattestads makker. Hvem av dem som går først og sist blir ikke offentliggjort før tirsdag ettermiddag. Northug har tidligere sagt at alt annet enn siste etappe er uaktuelt.

Hattestad gikk sist av de to da de tok sølv sammen i VM i Oslo for tre år siden. Da slapp Northug i den siste bakken, og Hattestad tapte spurten for Canadas Alex Harvey.

Denne gangen virker det som om Hattestad er i langt bedre form.

– Jeg vant tirsdag, og det gir selvtillit. Onsdagens løype er en helt annen. Den er tøff, og den ligger høyt. Det gjelder å gå smart på de to første rundene, ikke bare «burne» i vei, sa Hattestad.

Les også: Hattestad ble OL-mester etter dramatisk massefall

100 prosent

– Jeg føler meg 100 prosent klar. Ellers hadde jeg ikke stått her. Jeg tror vi har en stor mulighet, sa Petter Northug.

Landslagstrener Arild Monsen tror Sverige og Russland blir de hardeste konkurrentene. Svenskene tar ikke ut sitt lag før tirsdag.

Eldar Rønning er tatt ut som reserve til lagsprinten.

– Han har gått de to lagsprintene i verdenscupen, men her har jeg ikke sett det jeg ville se av ham. Derfor er han reserve, sa Monsen.

Monsen tror at stakeegenskapene på oppløpet og de siste 20-30 meterne i langbakken blir avgjørende for utfallet i den kommende langrennskonkurransen.

Etter to fiaskostafetter er nordmennene mer enn klare til å revansjere seg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus