Meny

– Produsentene har gitt bedre smøring til andre enn Norge

SLITER: Smørersjef Knut Nystad pratet mandag ut om smøreproblemene under OL. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske smørersjefen Knut Nystad bekrefter at det norske laget ikke har tilgang til den beste skismøringen.

Etter at de siste dagene i sporet har gått uvanlig tregt for de norske løperne, kommer Norges smøresjef Knut Nystad med smått oppsiktsvekkende opplysninger mandag morgen, melder Dagbladet.

De norske smørerne har de siste dagene jobbet dag og natt for å komme til bunns i «mysteriet». Så langt uten hell.

Nå hevder Nystad at Norges konkurrenter har fått andre, og bedre produkter, enn det de selv har fått tilgang til.

– Vi har fått bekreftet fra leverandører at det finnes ting vi ikke har fått. Jeg skulle ønske at jeg hadde det beste produktet. Gjerne det svenskene har. Det ryktes at enkelte fabrikanten favoriserer enkelte land. Vi har hørt de ryktene fra to leverandører, sier han til TV 2.

Les også: Hattestad ikke redd for dårlige ski under lagsprinten

Nystad hevder årsaken til at Norge kan ha blitt «valgt bort» er at produsentene ser på Norge sin posisjon som for dominerende og at de ønsket andre vinnere.

– Norge er sett på som en dominerende nasjon. Det har vært snakk om at Norge har vært for dominerende. På lang sikt er det bra for sporten, men det er sabla irriterende for oss akkurat nå. Vi har prøvd å ha et profesjonelt forhold til industrien. Vi prøver å være snille og greie med dem, men det betyr ikke at vi har de sterkeste alliansene til alle smøreleverandørene, sier Nystad videre.

Les også : Putin lo av Norges medaljemål

Smøresjefen understreker likevel at de har hovedfokus på å få i stand de beste skiene til neste renn, og ikke hva som har gått galt de siste dagene.

- Svaret kan ligge rett foran nesa vår uten at vi vet det. Det er det som er så irriterende, men samtidig også så fascinerende, oppsummerer Nystad til Dagbladet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus