Meny

Aksla-drapet: Retten fikk se åstedet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Retten fikk mandag se åstedet på byfjellet Aksla i Ålesund der Anja Weløy Aarseth (21) ble voldtatt og drept i august i fjor.

Retten kjørte først til Pluto-kiosken som påtalemyndigheten tror tiltalte forsøkte å rane, noe han fortsatt benekter, og deretter opp mot Fjellstua og gangstien på byfjellet. Selve befaringen varte en halvtimes tid.

I gråværet over Ålesund fikk rettens aktører påvist hvor 21-åringen ble funnet. Hun var gjemt under gress og plantemateriale, 7 meter fra en benk ved stien og ned en tett bevokst skrent.

En kriminaltekniker og en etterforsker fra Sunnmøre politidistrikt bisto i åstedsbefaringen og forklarte retten hva som er fremkommet i avhør og tekniske undersøkelser. Kriminalteknikeren gikk ned til selve funnstedet og ga en beskrivelse til retten som sto oppe på stien.

Tiltalte skal blant annet ha stått gjemt bak et tre da 21-åringen kom joggende på turstien.

Verken avdødes foreldre eller tiltalte var med på befaringen. Sistnevnte har gitt få detaljerte opplysninger om selve voldtekten og drapet.

Bistandsadvokat Einar Råen sa til NTB etter befaringen at det var nyttig å ha sett åstedet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus