Meny

Flyger pågrepet for flykapring i Genève

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var annenflygeren som kapret flyet fra Etiopia som ble tvunget til å lande i Genève. Etioperen ønsker å søke asyl i Sveits.

Ifølge sveitsisk politiet skal mannen ha benyttet sjansen til å ta kontroll over flyet da flygeren gikk på toalettet. Etter landingen i Sveits forlot annenflygeren flyet gjennom et vindu ved hjelp av et tau.

– Han sier at han følte seg truet i hjemlandet og ønsker derfor å søke om asyl i Sveits, sier talsmann for flyplassen, Bertrand Staemfli.

Ikke bevæpnet

Mannen var ikke bevæpnet, og politiet mener derfor at det ikke var fare for liv for liv for verken passasjerer eller mannskap om bord. Annenflygeren overga seg til politiet og ba deretter om asyl i Sveits.

Flyet, som landet på flyplassen i Genève rundt klokken 6, står parkert i enden av rullebanen og er omringet av politibiler og andre utrykningsfartøy. De nærmere 200 passasjerene, 140 av dem italienere, kom ut av flyet rundt klokken 8 med hendene i været og gikk inn i ventende busser, sier en AFP-reporter som befant seg på stedet.

Kapret i Sudan

Ethiopian Airlines opplyste tidligere i en pressemelding at det kaprede flyet ET-702 er deres og at det «har blitt tvunget til å fly» til flyplassen i Sveits. Flyet sendte ut det offisielle signalet for kapring, Squawk 7500, da det befant seg over Sudan. Det var da på vei fra den etiopiske hovedstaden Addis Abeba til Roma i Italia, men fortsatte forbi Roma og satte kursen mot Sveits.

Flyet skulle ha landet i Roma klokken 4.40, og flyselskapet opplyser at de har satt i gang forberedelser for å fly passasjerene til den opprinnelige destinasjonen.

Ifølge VG skal flyet ha sirklet over Genève i mer enn en time før det landet. Den sveitsiske nettavisen Blick skriver at flyet til slutt måtte lande på grunn av drivstoffmangel.

Flytrafikken åpnet I forbindelse med hendelsen ble luftrommet over Genève og flyplassen stengt, og flere flygninger ble enten omdirigert eller innstilt. Fra klokken 8 fikk fly igjen lande på flyplassen og avganger fra flyplassen skal være mulig igjen fra klokken 8.45.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus