Meny

Fire drept i eksplosjon på turistbuss i Egypt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre sørkoreanske turister og en sjåfør ble drept i et bombeangrep mot en turistbuss på Sinai-halvøya i Egypt søndag ettermiddag. Minst 13 personer ble såret.

Det opplyser innenriksdepartementet i Egypt. Sikkerhetskilder bekrefter at det var en bombe som rammet bussen og sier det er uklart om den var om bord på bussen eller plassert utenfor.

Bussen var på vei fra Katarinaklosteret, som ligger ved foten av Sinaifjellet, og skulle til Israel da bomben eksploderte.

TV-bilder av bussen viste at taket er delvis revet opp og vinduene blåst ut. Svarte røyksøyler steg opp fra stedet der bussen ble angrepet, i en bred gate med palmetrær langs sidene.

Militante islamister på Sinai-halvøya har gått til væpnet opprør, hovedsakelig rettet mot militæret og politiet, etter at president Mohamed Mursi ble avsatt av hæren i sommer. Søndag ettermiddag hadde ingen tatt på seg ansvaret for bomben.

En talsmann for de israelske flyplassmyndighetene, som har ansvaret for sikkerheten på grensen, sier til AFP at grenseovergangen Taba er stengt etter eksplosjonen.

Uroen i Egypt har rammet den viktige turistnæringen hardt. Turister har fra tid til annen vært mål for islamister i løpet av de siste to tiårene. I perioden fra 2004 til 2006 ble flere titalls turister drept i en serie bombeangrep sør i Sinai.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus