Ishockey, Norge-Østerrike:Norge tapte hockey-thriller

NORSK HOCKEY PÅ RYGGEN. Norge tapte for Østerrike og ble med det sist i sin gruppe. Norsk hockey ligger for øyeblikket på ryggen. (Foto: NTB scanpix)

Norge sløste med sjansene og nå er veien til en kvartfinale knalltøff.

Norge-Østerrike 1-3

Per-Åge Skrøder reduserte for Norge til 1-2 vel åttte minutter ut i andre periode, men det ble med den ene norske scoringen.

Østerrike vant til slutt 3-1 etter to tidlige scoringer i 1. periode og en helt på tampen av oppgjøret.

Dermed er det Østerrike som knep den viktige tredjeplassen i Norges hockeygruppe, som også teller Canada og Finland. Norge tapte alle sine tre kamper i gruppespillet.

- Det er utrolig kjedelig nå. Østerrike scorer på sjansene. Vi er ikke bra nok i de avgjørende situasjonene og da taper man hockeymatcher, sier Mats Zuccarello Aasen til VG.

To kjappe

Etter bare 6.52 av kampen sto det 2-0 til Østerrike. De norske gutta åpnet bra, men sov i viktige øyeblikk da man skulle forsvare seg. Michael Granbner og Michael Raffl prikket inn to enkle mål bak Lars Haugen i det norske buret og Roy Johansens gutter fikk seg en nesestyver nærmest før kampen var kommet skikkelig i gang.

Norge reduserte etter åtte minutter av andre periode. I overtallsspill fikk Per-Åge Skrøder stå alene foran Mathias Lange i østerrikernes mål og lempet pucken opp i nettaket.

Møter Sveits?

Norge hadde etter det flere gode muligheter til å utligne. På sin side hadde Østerrike også sine sjanser. Tre ganger i løpet av kampen smalt pucken i stengene til Haugen.

Norge jaget utligning, men da utnyttet Østerrike norsk overmod. Alene med keeper gjorde Michael Grabner ingen feil og 1.37 før slutt ble New York Islander-spilleren tomålsscorer

Norge møter etter alt å dømme Sveits i kvalkampen for kvartfinalen. Sveitserne er regjerende tapende VM-finalist.