Meny

Ishockey, Norge-Østerrike:

Norge tapte hockey-thriller

NORSK HOCKEY PÅ RYGGEN. Norge tapte for Østerrike og ble med det sist i sin gruppe. Norsk hockey ligger for øyeblikket på ryggen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge sløste med sjansene og nå er veien til en kvartfinale knalltøff.

Norge-Østerrike 1-3

Per-Åge Skrøder reduserte for Norge til 1-2 vel åttte minutter ut i andre periode, men det ble med den ene norske scoringen.

Østerrike vant til slutt 3-1 etter to tidlige scoringer i 1. periode og en helt på tampen av oppgjøret.

Dermed er det Østerrike som knep den viktige tredjeplassen i Norges hockeygruppe, som også teller Canada og Finland. Norge tapte alle sine tre kamper i gruppespillet.

- Det er utrolig kjedelig nå. Østerrike scorer på sjansene. Vi er ikke bra nok i de avgjørende situasjonene og da taper man hockeymatcher, sier Mats Zuccarello Aasen til VG.

To kjappe

Etter bare 6.52 av kampen sto det 2-0 til Østerrike. De norske gutta åpnet bra, men sov i viktige øyeblikk da man skulle forsvare seg. Michael Granbner og Michael Raffl prikket inn to enkle mål bak Lars Haugen i det norske buret og Roy Johansens gutter fikk seg en nesestyver nærmest før kampen var kommet skikkelig i gang.

Norge reduserte etter åtte minutter av andre periode. I overtallsspill fikk Per-Åge Skrøder stå alene foran Mathias Lange i østerrikernes mål og lempet pucken opp i nettaket.

Møter Sveits?

Norge hadde etter det flere gode muligheter til å utligne. På sin side hadde Østerrike også sine sjanser. Tre ganger i løpet av kampen smalt pucken i stengene til Haugen.

Norge jaget utligning, men da utnyttet Østerrike norsk overmod. Alene med keeper gjorde Michael Grabner ingen feil og 1.37 før slutt ble New York Islander-spilleren tomålsscorer

Norge møter etter alt å dømme Sveits i kvalkampen for kvartfinalen. Sveitserne er regjerende tapende VM-finalist.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus