Meny

Beruset mann forårsaket stans i Romeriksporten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en 57 år gammel mann som forårsaket stans i all togtrafikk i Romeriksporten mellom Oslo S og Lillestrøm søndag morgen.

Romeriksporten var stengt i tre timer søndag morgen, før politiet fikk pågrepet mannen som var blitt observert inne i tunnelen.

– Han er beruset og har vansker med å gjøre rede for seg, så vi vet ikke hva han gjorde i tunnelen, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Gikk over 13 kilometer

Mannen ble observert av togføreren på flytoget på vei til Oslo like etter klokken 07.30 søndag morgen, og klokken 10.30 ble mannen pågrepet av politiet.

– Han kom seg inn i tunnelen fra Romerike-siden, og han ble observert et stykke inn i tunnelen av togføreren på flytoget som var på vei til Oslo, opplyser operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til NTB. Toget skal ha vært nær å kjøre på mannen.

57-åringen ble pågrepet ikke langt fra tunnelåpningen i Oslo og hadde dermed gått gjennom hele Romeriksporten, som er 14 kilometer lang.

Følgeforsinkelser for tog

Togtrafikken gikk på Hovedbanen mens politi, brannvesen og mannskap fra Jernbaneverket lette etter mannen.

Togtrafikken startet opp igjen i Romeriksporten kort tid etter pågripelsen.

– Vi regner med at det blir noen følgeforsinkelser på grunn av hendelsen, men forsinkelsene blir tatt igjen om kort tid, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Flytogene ble opptil 15 minutter forsinket.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus