Meny

Curling, Storbritannia-Norge:

Curlinglaget vant skjebnekamp

VANT SKJEBNEKAMP: Thomas Ulsrud brukte sistestein til å avgjøre skjebnekampen mot Storbritannia i siste omgang søndag. (Foto: Ints Kalnins, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulsruds sistestein i 10. omgang ga ett poeng og 7-6-seier.

Etter å ha vunnet sine tre første kamper mot relativt svake lag, ble det tap i de tre neste mot tre av turneringens sterkeste lag. Søndagens kamp måtte vinnes for å ha en sjanse til semifinaleplass.

Storbritannia scoret kampens to første poeng i 2. omgang, men Norge utlignet i den neste og tok kommandoen da 2-3 ble til 4-3 i 5. omgang og et «stjålet» poeng økte ledelsen til 5-3 i 6. omgang.

ABC Nyheter fulgte kampen direkte

Lagene scoret deretter ett poeng hver før britene utlignet med to poeng i nest siste omgang. Norge fikk dermed sistestein og utnyttet den til å avgjøre.

– Vi trengte desperat denne seieren. Med tap ville vi vært ute, men nå er vi med igjen. Heretter kan alt skje, sa skip Thomas Ulsrud, som avgjorde ved å slå ut britenes stein av boet.

– Det var ganske lett, men det var noen vanskelige steiner tidligere i kampen.

På det norske laget spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Torger Nergård og skip Thomas Ulsrud. Sistnevnte hadde høyeste treffprosent i søndagens kamp og vant duellen mot sin britiske rival David Murdoch.

Sverige med skip Niklas Edin vant 8-4 over Russland søndag og er som første lag klar for semifinale. Kina har ett tap og Canada to. Dersom Norge vinner sine to gjenstående kamper (Sveits søndag, Danmark mandag), får laget i verste fall omspill mot britene om semifinaleplass.

Storbritannia har i likhet med Norge tre tap og møter Kina i sin eneste gjenstående grunnspillkamp mandag.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus