Meny

To omkom og tre skadd i frontkollisjon i Lier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann og en kvinne i 80-årene omkom og tre andre ble skadd i en frontkollisjon mellom en varebil og en mindre personbil på fylkesvei 18 i Lier i Buskerud sent lørdag kveld.

Begge de omkomne er i 80-årene og kommer fra Lier, opplyser politiet søndag formiddag.

I alt fem personer var involvert i ulykken, fire satt i den minste bilen, i varebilen var det kun føreren. Han overlevde ulykken, og politiet har snakket med ham.

– Politiet fikk melding om ulykken rundt 23.20. Da vi kom fram ble det raskt klart at dette var en alvorlig ulykke, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Se video fra stedet øverst i artikkelen

Ifølge Hunshamar kom trolig varebilen over i feil kjørefelt før ulykken. Årsaken til det er ikke kjent.

– De tre skadde, to kvinner og en mann, er innlagt på sykehuset i Drammen. To har moderate skader, mens en er lettere skadd, opplyser operasjonslederen.

– Alle pårørende er ikke varslet, og politiet vil foreløpig derfor ikke gå ut med kjønn og alder på de omkomne, opplyser operasjonslederen søndag morgen.

Det var svært glatte veier i deler av østlandsområdet tidligere på dagen lørdag, men det var regn i lufta, varmegrader og ikke glatt på ulykkesstedet natt til søndag, ifølge NTBs fotograf på stedet.

Sammenstøtet har trolig vært kraftig, de to bilene ligger om lag 50 meter fra hverandre på veien. Den minste bilen har svært store skader og det ligger vrakdeler strødd utover et stort område.

Vegvesenets ulykkesgruppe gransket åstedet sammen med politiet natt til søndag. Fylkesvei 18, Tuverudveien, ble gjenåpnet ved ulykkesstedet klokken 4 natt til søndag.

Ulykken vil bli etterforsket ved Lier lensmannskontor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus