Meny

Strømbrudd for over 7.500 i Hedmark og Oppland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig snøfall og vind førte til at 7.521 strømkunder i Hedmark og Oppland mistet strømmen lørdag.

På morgenen og formiddagen ble 6.523 Eidisva-kunder rammet. Hedmarkingene var uten strøm i områder i Ringsaker, Hamar, Trysil, Stor-Elvdal og Eidskog, mens i Oppland var det Gausdal og Lillehammer som var sterkest berørt, ifølge Østlendingen.

Strømbruddene skjedde fordi store mengder våt og tung snø, kombinert med vind, førte til at trær tok borti kraftledninger eller falt over høyspentlinjer. Strømbruddene varte i alt fra noen minutter til flere timer, men sent lørdag kveld fikk NTB opplyst at alle de 6.523 strømkundene hadde fått strømmen tilbake.

Kort tid etter ble det imidlertid problemer med strømtilførselen igjen.

– For noen minutter skjedde det et nytt strømbrudd i et annet område, litt oppe i høyden, i Ringsaker. 998 av kundene våre er rammet. Her ligger både boliger og hytter. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å ordne dette ettersom vi foreløpig ikke kjenner til hva problemet er. Håpet er at våre mannskaper klarer å koble om nettet mens de søker etter feilen, sier kommunikasjonsrådgiver i Eidisva, Ragnhild Børresen Abrante, til NTB ved 22.30-tiden.

Hun legger til at det kan være utfordrende å ta seg fram til linjene fordi det er mye snø.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus