Meny

Langrenn, stafett kvinner 4x5 km:

Det norske smøreteamet slaktes

BANKET GUL OG BLÅ: De norske jentene fikk juling på kvinnestafetten. Nå får de norske smørerne så hatten passer av ekspertene. (Foto: NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krise for det norske landslaget i langrenn. Sjanseløse i kampen om medaljer grunnet dårligere utstyr enn konkurrentene.

De negative ordnene haglet mot det norske smøreteamet etter sjokkstafetten for jentene.

- Skandale

Norge ble nummer fem, men det var tydelig fra start at de norske jentene hadde mye dårligere utstyr enn de øvrige nasjonene.

- Nå synes jeg synd på jentene. Det er synd å snakke om skiene hele tiden, men dette er en skandale, sa langrennsekspert Svein Tore Samdal under sending fra stafetten for TV 2.

Også Odd-Bjørn Hjelmeset og Fredrik Aukland var irriterte.

– Jentene har helt pillråtne ski. Vi har bommet mye før, og vi har hatt fantastiske ski før, men jeg tror aldri jeg har sett vi har bommet så mye noen gang. For jentene er ikke så dårlige, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

FÅR KRITIKK: Lederen for det norske smøreteamet, Knut Nystad, får knallhard kritikk etter dagens kvinnestafett i OL. (Foto: NTB scanpixFÅR KRITIKK: Lederen for det norske smøreteamet, Knut Nystad, får knallhard kritikk etter dagens kvinnestafett i OL. (Foto: NTB scanpix

– Her må Olympiatoppen og Skiforbundet inn. Hvis du ser på skiene til Therese, så er det kladder under skiene. Det er helt umulig å gå på dette her. Det verken sitter eller glir godt, sier Fredrik Aukland.

Les også: Norsk fiasko i kvinnestafetten

- Beklager

Smøresjefen for den norske lagrennstroppen var heller ikke fornøyd.

– Dette er en tragedie. Vi gjør vår jobb så godt vi kan. Vi har lyst til at Norge skal stå på toppen. Vi har prøvd vårt beste, men det var helt elendig. Jeg må bare beklage, sa Nystad til TV 2.

Og fortsatte;

– Jeg har ingen problemer med å ta på meg skylden. Vi vet ikke hva som er feil. Vi har hatt bra ski tidligere på dette føret. Det er vanskelig for oss å skjønne hvorfor det gikk så galt, la Nystad til.

- Kjipt å se Therese

Therese Johaug sa til kanalen at de gjerne ville, men at skiene nok ikke var de beste.

- Vi ønsker alltid å gå gode skirenn og har vært suverene på stafett før. Men skal vi vinne må vi ha alle marginene på vår side. Vi gjorde vårt beste, men skiene var nok ikke de beste.

Heidi Weng var usikker på utstyret da hun gikk, men fikk bekreftelse på mistankene da hun så Johaug gå.

- Jeg tenkte bare at det var min egen feil, men det var skikkelig kjipt å se Therese (Johaug red. anm.) gå. De andre lekte med oss i dag, sa Weng til TV 2.

Marit Bjørgen var heller ikke fornøyd med dagen.

– Jeg er jævlig skuffet. Det er jeg. Men det er klart, sånn er idretten. Det er mange ting som skal klaffe der og da, sier Bjørgen til TV 2.

Sverige ble olympisk mester foran Finland og Tyskland.

Gullet var Sveriges første i Sotsji-OL.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus