Meny

Mann dømt til fengsel i fire og et halvt år etter sovevoldtekt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder for å ha voldtatt en sovende kvinne i Bergen samt flere andre forhold.

23-åringen, som er kongolesisk statsborger, ble dømt til fire og et halvt års fengsel i Bergen tingrett den 4. oktober 2013 etter å ha blitt funnet skyldig på flere punkter.

Mannen valgte å anke punktet som gjaldt voldtekten. Anken gjaldt bevisvurderingen under skyldspørsmålet og oppreisningserstatningen som den fornærmede kvinnen ble tilkjent – 100.000 kroner.

Lagmannsretten opprettholdt fengselsstraffen fra Bergen tingrett, men økte beløpet på oppreisningserstatningen til 150.000 kroner.

Les også: Flere anmeldte voldtekter i Oslo i 2012

Voldtekten ble begått i Bergen den 9. oktober 2011 tidlig om morgenen. Mannen forgrep seg på kvinnen, som var beruset, mens hun sov. Da kvinnen våknet tok mannen kvelertak på henne og truet med å drepe henne om hun prøve å skrike og ikke lot ham fortsette samleiet.

– Seksuelle overgrep har et uforutsigbart skadepotensial, og de psykiske ettervirkningene av slike overgrep er ofte betydelige. Det er derfor viktig at det reageres strengt slik retten har gjort i denne saken, sier Statsadvokat Rudolf Christoffersen som var aktor i saken til NTB.

Mannen ble i tingretten også dømt for å ha brukt hasj natt til voldtektsdatoen. Han er også dømt for vold mot en tidligere kjæreste, samt flere andre forhold. Retten legger til grunn at straffen for voldtekten isolert sett vil være fengsel i fire år.

Les også:   – Voldtekt er ikke det verste

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus