Meny

To omkom i uværet i Storbritannia

I denne bilen satt det en mann og en kvinne. Hun døde og han ligger på sykehus. Foto: Andy Rain/EPA/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst to personer er omkommet i uværet som herjer i Storbritannia. 70 prosent av landets redningsarbeidere kjemper mot de store nedbørsmengdene.

En 85 år gammel mannlig passasjer døde og en ble alvorlig skadd da et cruiseskip ble truffet av en monsterbølge i Den engelske kanal fredag. Flere av de 735 passasjerene på båten ble også skadd.

I London mistet en kvinne livet og en mann ble kjørt til sykehus da en bygning kollapset over bilen de satt i.

I tillegg er to personer savnet i Skottland etter at de mistet oversikt over hvor de var under en tur på Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell.

Hjelpende prinser

Det meteorologiske instituttet Met Office opplyser at landet har hatt den våteste vinteren på 250 år, og Themsen er ventet å nå den høyeste vannstanden på 60 år i løpet av helgen.

Her gir flommen dem en overraskelse:

Prinsene William og Harry brettet fredag opp ermene og deltok i hjelpearbeidet. Sammen med en gruppe soldater lempet prinsene sandsekker for å beskytte den flomrammede landsbyen Datchet, like i nærheten av Windsor Castle.

Mer enn 2.000 soldater er satt inn i hjelpearbeidet, og 70 prosent av landets brann- og redningsarbeidere jobber for å begrense skadeomfanget av flom og uvær.

Truer landemerker

Statsminister David Cameron gjentok fredag løftet om å gjøre det som trengs for å hjelpe mennesker rammet av flommen og uværet.

– Dette er svært uvanlige værhendelser, men vi kjemper på alle fronter for å hjelpe folk, sier han.

Noen lavtliggende lokalsamfunn i Somerset har vært under vann helt siden desember. Flommen truer historiske bygninger i flere engelske byer, blant dem Winchester, hvor vann har begynt å strømme inn i krypten i byens katedral.

På sørkysten av Storbritannia har store bølger ødelagt jernbaneskinner og historiske klippeformasjoner.

17.000 personer er uten strøm i Wales etter stormen som onsdag krevde ett liv.

Les også: Themsen har nådd historisk høy vannstand

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus