Meny

TV 2s OL-ekspert:

- Northug må gå om det skal bli gull

GÅR NORTHUG STAFETTEN?: Petter Northug har vist svakhetstegn i OL, men Fredrik Aukland mener det ikke er noen tvil - Northug må gå skal Norge kjempe om gull. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrik Aukland ser ingen alternativer til VM-helten fra Oslo.

TV 2s OL-ekspert Fredrik Aukland er ikke i tvil før søndagens herrestafett i langrenn.

Skal Norge ha noen som helst sjanse på gull må Petter Northug gå sisteetappen.

- Alt snakket om at noen andre enn Petter Northug burde avslutte for Norge. Sjur Røthe har ikke vist form i annet enn et testløp her i Sotsji, og Finn Hågen Krogh er allerede sendt hjem, sier Aukland til Dagbladet.

Les også: Prepper Petter for stafetten

Northug har vært usikkerheten selv etter de to første øvelsene i Sotsji. På skiathlonen ble han fragått da det skulle avgjøres, og på sprinten ble han knust.

I tillegg til Northug har de øvrige nordmennene også vist varierende form. På fredagens 15 km klassisk ble beste norske Chris Jespersen på en sjetteplass. Kun OLa Vigen Hattestad har imponert, men sprinteren har utelukket seg selv som en av fire på stafetten.

Les også: Sundby: - Vi er outsider på stafetten

- Mitt eneste ord nå er usikkerhet, fordi den eneste løperen som var sikker, var Martin Johnsrud Sundby. Nå er han plutselig utrygg, og da er det ingen av de norske løperne som er trygge. Det er en situasjon vi ikke er vant til, fortsetter til Dagbladet.

Les alt om OL her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus