Meny

Tiltalt for voldtekter av egen datter

En mann må møte i Oslo tingrett mandag, tiltalt for flere brudd på straffeloven. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-mann tiltalt for vold og omfattende overgrep mot sin egen datter i en tiårsperiode, fra datteren var ti år gammel.

En mann møter i Oslo tingrett på mandag, tiltalt for en rekke grove overgrep samt vold mot sin egen datter, og vold mot sin samboer og senere ektefelle.

Overgrepene skal ha foregått i en tiårsperiode fra 2002 til 2012, siden datteren var kun ti år gammel. Overgrepene som beskrives i tiltalen er av særs grov karakter, og omfatter blant annet flere samleier.

– Kjenner seg ikke igjen

En søkshund skal ha gjort biologiske funn i en madrass i datterens seng, funn politiet mener kan knyttes til mannen. Overgrepene skal ha funnet sted både i og utenfor familiens bolig i Oslo, samt på utenlandsturer.

– Han kjenner seg ikke igjen i anklagene, noe han har gjort rede for i utdypende forklaringer til politiet. Angående de biologiske sporene som er funnet, så sier han at han ikke vet hvor det stammer fra, sa mannens forsvarer, Waqar Aslam Malik ved Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm, til VG da tiltalen ble klar.

Mannen nekter fremdeles for at han kjenner seg igjen i anklagene, bekrefter forsvareren overfor ABC Nyheter.

Også tiltalt for vold

Mannen er også tiltalt for vold mot både datteren og samboeren sin. Samboeren skal ha blitt utsatt for slag og drapstrusler. Datteren skal også ha blitt slått og truet, samt flere ganger blitt vekket midt på natten av mannen.

I tillegg er mannen tiltalt for seksuell handling med noen som ikke hadde samtykket, etter at han skal ha befølt en kvinne langs bena og på underlivet.

VG opplyser at mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere, inkludert flere voldsdommer, og at Oslo tingrett beskriver forholdene rundt mannen som «preget av aggresjon, vold og alkoholmisbruk gjennom en årrekke».

Til sammen er mannen tiltalt for brudd på fem straffelovsparagrafer. Blir han dømt for brudd på paragraf 195, seksuell omgang med barn under 14 år, risikerer han inntil ti års fengsel.

Saken går opp for Oslo tingrett mandag 17. februar, og er berammet til å vare i syv dager.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus