Meny

Alpin, superkombinasjon menn:

Medaljen røk for Jansrud

Kjetil Jansrud ledet etter utfordelen i kombinasjonen, men bommet i slalåmen. Nordmannen endte til slutt på en fjerdeplass. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misset stort og endte på en skuffende fjerdeplass i superkombinasjonen.

Kjetil Jansrud ledet etter utfordelen i herrenes alpine superkombinasjon, men taklet ikke de vanskelige forholdene i slalåmdelen og endte til slutt på den skuffende fjerdeplassen.

Vant gjorde sveitsiske Sandro Viletta.

- Det er irriterende å havne på fjerde, men samtidig så er det langt opp til tredjeplassen. Det er ikke slik at pallen akkurat glipper, sier Jansrud til VG.

Jansrud sier han gikk inn i finalen med visshet om at han hadde et tynt grunnlag å kjøre på.

– Det var gode muligheter. På den annen side har jeg bare kjørt to slalåmtreninger siden jeg skadet meg (i fjor), så jeg visste det ville bli vanskelig i dag, sa Jansrud til TV 2.

– Heldigvis er det rettferdig i idrett. Skal du henge med, må du trene mye. Jeg har prøvd så godt jeg kunne de siste dagene å kjøre det jeg kan i slalåm.

Ivica Kostelic fra Kroatia kjørte inn til sølv i en slalåmløype stukket av faren Ante. Christof Innerhofer fra Italia kjørte akkurat like fort som Kostelic i slalåm og tok bronsen. De var henholdsvis 0,34 og 0,47 sekund bak Viletta.

Alle de tre nordmennene var blant de seks beste etter utforrennet, men Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med delt 8.-plass, mens Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut høyt oppe i slalåmløypa.

– Jeg er ikke fornøyd, sier Svindal, men sier samtidig til TV 2 at han var mer skuffet etter spesialutforen.

Svindal mener laget totalt sett gjorde en god figur.

– Jeg var likevel litt stolt av laget. Da jeg stod på starten og det var igjen seks stykker, og tre av oss var norske. Og det var alle tre som stiller. Det er bra innsats, sier Svindal videre til OL-kanalen.

De norske gjorde det ypperlig i utforrennet fredag morgen. Jansrud, som tok bronse i spesialutfor, var best av alle. Kilde kjørte inn til fjerdeplass og Svindal til sjetteplass.

I en etter hvert oppkjørt slalåmløype fikk de beste etter utforrennet det vanskelig. Med nest beste omgangstid kjørte Viletta inn til ledertid, og ingen av de 13 som utfordret den greide å slå ham.

Raskest i slalåm var slovakiske Adam Zampa, som kjørte seg opp fra delt 27.-plass og ble nummer fem.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus