Meny

Langrenn, menn 15 km klassisk:

Cologna suveren i Sotsji-løypene

NYTT OLYMPISK GULL: Sveitseren Dario Cologna var igjen suveren på dagens OL-distanse i Sotsji. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske langrennsgutta ble knust da sveitseren tok sitt andre gull i OL.

Cologna startet forsiktig, men gikk opp i ledelsen ved passering 8 kilometer og levnet ikke rivalene derfra og inn noen sjanse.

– Dette er fantastisk. Det er utrolig å vinne mitt andre gull. Jeg hadde en ikke for rask start, og så følte jeg meg bedre og bedre, forteller gullvinner Dario Cologna til TV 2.

Svensk sølv og bronse

Johan Olsson fra Sverige gikk inn til sølv, hele 28,5 sekunder bak Cologna.

Finnen Iivo Niskanen startet i et enormt tempo og ledet lenge løpet, men han fikk det tungt mot slutten. Han lå lenge an til en bronsemedalje, men svenske Daniel Richardsson tok ut alt han hadde på oppløpet og snek seg to tidels sekund foran i mål.

Jespersen bestemann

De norske var aldri for alvor med i medaljekampen. Chris Jespersen var oppe på fjerdeplass ved passering 8 kilometer, men allerede to kilometer senere hadde han fått problemer og falt ned til 8.-plass.

Jespersen avsluttet godt og ble beste nordmann på 6.-plass. OL-debutanten endte ett minutt bak den sveitsiske vinneren på det tunge føret.

– Du må gå å holde igjen hele veien. Går du litt for fort, stopper det opp, sier han om føret ifølge NTB.

Eldar Rønning (12. plass) og Martin Johnsrud Sundby (13. plass) endte begge over halvannet minutt bak vinneren, mens reserven Pål Golberg (18. plass) ble slått med 1.44 minutt.

Marti Johnsrud Sundby var nådeløs etter målgang.

– Det gikk jo ræva, ikke noe mer å si om det. Det er bare drit dårlig. Mannen oppå skia var ikke bra og ingenting stemte. Vi ble utklasset og jeg er dritt skuffa, sa Sundby til til TV 2.

– Vi kan ikke kalle oss noe annet enn outsidere nå, sa han så om sjansene på stafetten søndag.

Dario Cologna vant også lørdagens skiathlon og har med det tatt to gull i Sotsji-lekene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus